Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Kategorija 'minuli rad' zadržana, sindikat zadovoljan PDF Ispis E-mail

16.12.2015.

Predstavnici sindikata i poslodavaca potvrdili su nakon današnje sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije BiH da su usuglasili novi opći kolektivni ugovor za FBiH te njegovo potpisivanje dogovorili za 18. decembar u Sarajevu.
 
Edhem Biber, koji je predsjedavao današnjom sjednicom, pozvao je sve tri strane u Ekonomsko-socijalnom vijeću - predstavnike Federalne vlade, poslodavaca i sindikata da prisustvuju tom, kako je rekao, svečanom činu.
 
Safudin Čengić je uime Udruženja poslodavaca u FBiH, jedne od strana u pregovorima, izjavio novinarima da su i poslodavci pristali na uvećanje najniže plaće u FBiH s dosadašnjih 360 KM na 406,5 KM. 
 
Najniža plaća na osnovu dogovorene satnice od 2,31 KM može iznositi i 411 KM ili 415 KM u zavisnosti od broja radnih sati.
 
Više...
 
Udruženje poslodavaca u posjeti firmi "Agropodrinje" z.z. PDF Ispis E-mail

15.12.2015.

Ovog puta bili smo u posjeti firmi „Agropodrinje" z.z.

Razgovor vođen sa direktoricom firme g-đom Nasihom Džakom.

Razgovor u ime Udruženja poslodavaca BPK Goražde vodio sekretar Udruženja Adnan Bukva:

Copy of IMG 1828

1)Kakva je trenutna situacija u firmi „Agropodrinje“ z.z. i jeste li zadovoljni sa poslovanjem u 2015.godini, te kakva su Vam očekivanja u 2016.godini?

Trenutna situacija je zadovoljavajuća. Lični dohodci se redovno isplaćuju, nisu nešto veliki ali najbitnije je da su redovni. Također, redovno izmirujemo obaveze prema državi kada su u pitanju direktni i indirektni porezi. Jedino što imamo malo duga prema dobavljačima, ali to je normalno u današnjim okolnostima poslovanja.

Ova godina općenito je bila teža nego prošla po poslovnoj klimi, po okruženju i po vremenskim prilikama.

Generalno u ovoj godini smo stabilni, nismo u dubiozi, zadržali smo isti broj radnika.Općenito nismo ni nezadovoljni ni zadovoljni, ocjenićemo ovu godinu kao jednu prosjećnu godinu.

 

Više...
 
Objavljen Javni poziv poslodavcima i nezaposlenim osobama za učeće u programu stručnog osposobljavanja u 2016.godini PDF Ispis E-mail

14.12.2015.

Služba za zapošljavanja Bosanasko-podrinjskog kantona Goražde objavila je Javni poziv poslodavcima i nezaposlenim osobama za učeće u programu stručnog osposobljavanja u 2016.godini.

 

Poziv se odnosi na nezaposlene osobe sa završenom VSS i VŠS koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje BPK Goražde.Za realizaciju programa predviđena se sredstva u iznosu od 320.000 KM i osposobljavanje 62 osobe uz mjesečnu novčanu naknadu u iznosu od 400,00 KM i 30,00 KM za slučaj povrede na radu i profesionalnog oboljenja.

 

JAVNI POZIV

 
Prvi pametni električni bicikl domaće proizvodnje sa ramom iz Goražda PDF Ispis E-mail

11.12.2015.

Svjesni smo da naši gradovi svakim danom sve više podsjećaju na neke od velikih evropskih i svjetskih metropola u kojima je gotovo nemoguće izbjeći višesatne saobraćajne gužve. Broj registrovanih automobila svakodnevno se povećava, vozila koji svaki dan stvaraju kilometarske kolone i prometna zagušenja zbog kojih građani satima putuju s posla kući i obratno. Pored proširenja saobraćajnica i drugih načina smanjenja saobraćajnih gužvi, jedna od efikasnijih metoda sigurno je uspostavljanje biciklističkog saobraćaja.

Sve je veća popularizacija biciklizma u našoj zemlji. Gradovi dobijaju biciklističke staze i sve je više aktivnosti koje se sprovode kako bi se ovaj sport (prijevoz) još više popularizirao, osnivaju se biciklistički klubovi, organizuju Kritične mase i sl. Bicikl, kao vid prijevoza, među građanima je općeprihvaćen način prijevoza s tačke A na tačku B, ali biciklisti se svakodnevno suočavaju s velikim problemima nepostojanjem biciklističke infrastrukture, staza i parkinga, koji bi uveliko doprinijeli ekspanziji tog vida prijevoza i smanjenju saobraćajnih gužvi.

Više...
 
Udruženje poslodavaca u posjeti firmi "Bralig" d.o.o. PDF Ispis E-mail

11.12.2015.

Razgovor vođen sa direktorom firme gosp.Šaćirom Alihodžićem.

Razgovor u ime Udruženja poslodavaca BPK Goražde vodio sekretar Udruženja Adnan Bukva

IMG 1824

1)Kakva je trenutna situacija u firmi „Bralig“ d.o.o. i jeste li zadovoljni sa poslovanjem u 2015.godini, te kakva su Vam očekivanja u 2016.godini?

Trenutna situacija u firmi “Bralig” d.o.o. je zadovoljavajuća, a jedan od problema je zimski period kada nam je smanjen obim posla,jer faktički naš je posao sezonski.

Zadovoljni smo sa poslovanjem u 2015.godini, a u 2016.godini očekujemo malo više posla i nadamo se boljem poslovnom rezultatu.

Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>

Stranica 140 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19