Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Udruženje poslodavaca BPK Goražde u posjeti firmi „H-EXTRA“ d.o.o. PDF Ispis E-mail

10.12.2015.

Udruženje poslodavaca u sklopu svojih programskih aktivnosti obilazi članice i identifikuje njihove probleme, te razgovora o trenutnim aktivnostima članica.Ovog puta bili smo u posjeti firmi „H-EXTRA“ d.o.o.

Razgovor vođen sa predstavnikom ove firme gosp.Dževadom Hubanićem.

Razgovor u ime Udruženja poslodavaca BPK Goražde vodio sekretar Udruženja Adnan Bukva:

IMG 1820

Kakva je trenutna situacija u firmi „H-EXTRA“ d.o.o. i šta najviše opterećuje Vaše poslovanje?

Trenutna situacija u firmi “H-extra” d.o.o. je zadovoljavajuća, s obzirom  na cjelokupnu društveno-političku i ekonomsku situaciju i u odnosu na predhodne godine koje su bile teže u poslovanju.Primjećujemo da je i kupovna moć stanovništva bolja,  ali smatram da može uvjek bolje.Ova godina je protekla  dosta dobro po pitanju obima posla. Želim napomenuti da je većina naših kupaca u jugoistočnoj Bosni, odnosno u ovom dijelu Republike Srpske i mislim da nije tih kupaca da bi samo područje BPK Goražde bilo nedovoljno za pozitivan finansijski rezultat.

Više...
 
Udruženje poslodavaca BPK Goražde u posjeti firmi „Damir company“ d.o.o. PDF Ispis E-mail

07.12.2015.

Copy of damir 07.12.15

Udruženje poslodavaca u sklopu svojih programskih aktivnosti obilazi članice i identifikuje njihove probleme, te razgovora o trenutnim aktivnostima članica.Ovog puta bili smo u posjeti firmi „Damir company“ d.o.o.

Razgovor vođen sa direktorom firme gosp.Damirom Velićem.

Razgovor u ime Udruženja poslodavaca BPK Goražde vodio sekretar Udruženja Adnan Bukva:

Kakva je trenutna situacija u firmi „Damir company d.o.o.“ i šta najviše opterećuje Vaše poslovanje?

 

Najveći problem je slaba platežna moć stanovništva i samim ti nemožemo da postignemo cijenu koja bi bila primjerena pravoj cijeni, što nam otežava da pratimo trend i zahtjeve tržišta u nabavci opreme i alata koji su neophodni  za dalji rad kod novih modela vozila.

Više...
 
Još jedan uspjeh: Bekto Precisa nagrađena Oskarom kvaliteta PDF Ispis E-mail

21.11.2015

 

Na prestižnoj dodjeli godišnjih nagrada za kvalitet koja je održanoj u Beogradu 19.11.2015., pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva privrede Republike Srbije, Fondacija za izvrsnost i kvalitet (FQCE) Bekto Precisu je proglasila apsolutnim pobjednikom za kompanije izvan Srbije.

Enisa Bekto, generalna direktorica ove kompanije, preuzimajući nagradu Oskar kvaliteta navela je ih ovo priznanje još više obavezuje da svake godine budu bolji od prethodne.

Više...
 
U OKVIRU KAMPANJE ZA VEĆU ZAPOŠLJIVOST MLADIH U BIH ODRŽAN DIALOG U GORAŽDU PDF Ispis E-mail

24.11.2015.

U organizaciji Omladinske informativne agencije BiH (OIA) tokom mjeseca oktobra započela je Kampanja za veću zapošljivost mladih u BiH koja je motivirana činjenicom da je 63% mladih nezaposleno, po čemu je BiH najlošija u Europi.

U okviru Kampanje u Velikoj sali Općine Goražde danas je održan dialog sa predstavnicima lokalne vlasti, zavoda za zapošljavanje, obrazovnih institucija, NVO sektora, biznis sektora i poslodavaca, razvojnih agencija i mladih poduzetnika.

Više...
 
Od 17.12-20.12.2015.-godine održat će Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva u Centru Skenderija, Sarajevo PDF Ispis E-mail

23.11.2015.

privreda2015plakat

U Centru Skenderija Sarajevo će se od 17.12-20.12.2015.godine održati Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje na kojem će učešće uzeti Udruženje poslodavaca BPK Goražde, Privredna komora BPK Goražde, poljoprivrednici, Turistička zajednica i drugi koji će reprezentovati Bosansko-podrinjski kanton Goražde na najbolji mogući način.

Radijska najava sajma:

 

 
<< Početak < « 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 » > Kraj >>

Stranica 141 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30