Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Jazvin: Prevent danas sinonim za izvoz iz BiH PDF Ispis E-mail

14.09.2015.

prevent 14.09.15

ASA Prevent Grupacija našla se na 418. poziciji na ovogodišnjoj listi 500 najvećih kompanija u srednjoj Evropi, koju je objavila konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte, što je zaista veliki uspjeh ne samo za Grupaciju nego i cijelu BiH. O tome, kako su ostvareni ti rezultati, za Fenu govori predsjednik Uprave Preventa BH Almir Jazvin. "U odnosu na prošlu godinu kada su dominirale kompanije iz sektora energetike i resursa, ASA Prevent se pojavljuje kao vodeća privatna kompanija iz oblasti proizvodnje, široke potrošnje i usluga. Prevent Grupacija u BiH posluje 20 godina s već 16 godina direktne proizvodnje u BiH. Danas, zajedno sa ASA Grupacijom, zapošljava gotovo 6.000 uposlenika u Bosni i Hercegovini više od 12.000 uposlenih globalno, i osim autoindustrije, djeluje u segmentima namještaja, konfekcije, metala, proizvodnje kože i tekstila te plastičnih komponenti. Danas je Prevent sinomim za izvoz iz Bosne i Hercegovine, autoindustriju, proizvodnju kože te društveno odgovorno poslovanje. Jasna vizija daljeg razvoja je usvojena i samo pod vodstvom Nadzornog odbora Prevent Grupacije smo mogli ostvariti dosadašnje i stvoriti put ka realizaciji budućih ciljeva", kaže Jazvin. Ono po čemu je u BiH posebno poznata Prevent Grupacija jest to da proizvodi komponente  za vodeće svjetske proizvođače automobila poput Forda, VW, Audi, Škoda, Seat, BMW, Opel, Nissan, Citroen, Peugeot i drugih. Proizvodimo autopresvlake i sve komponente za sjedišta i interijere u prijevoznim sredstvima te kožu, tekstil, kočione diskove, strukture za sjedišta, komponente za kočione sisteme, metalne dijelove motora i sistema transmisije i pogona vozila. Zanimljivo je da Prevent isporučuje komponente za više od četiri miliona vozila koja se godišnje proizvode u Evropi, odnosno da svaki četvrti auto u Evropi posjeduje komponentu Preventa proizvedenu u pogonima u Bosni i Herecegovini. "Osim automobilske industrije, naši proizvodi mogu se naći u luksuznim prodavnicama poznatih svjetskih modnih brendova kao što su Pierre Cardin, Eduard Dressler, Digel i drugi. Također, izvozimo interijere za proizvodače jahti u Evropi i megabrandove kao što je Hugo Boss",  ističe Jazvin.

Više...
 
Goraždanska mljekara Milgor ponovo otvorena PDF Ispis E-mail

09.09.2015.

11539626 10207797965334965 2810350012284997163 n

U danu kada je deblokiran izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda iz BIH u Evropsku uniju, u Goraždu je nakon osam godina ponovo otvorena mljekara „Milgor“. Ovom činu prisustvovali su predstavnici  ambasada SAD-a i Pakistana u BIH.

Novi vlasnik mljekare, kompanija „Gillani Internacional“, čiji su osnivači Leila Hrelja iz Goražda i Sayed Kamal, biznismen iz SAD-a, porijeklom iz Pakistana, uspjeli su pokrenuti mljekaru, nakon niza propalih pokušaja domaćih vlasti da ožive kompaniju, brojnih sudskih sporova i nagomilanih dugova.

Više...
 
MINISTARSTVO RAZVOJA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA FBIH PODRŽAĆE PROJEKTE IZ NAŠEG KANTONA U OVOJ GODINI PDF Ispis E-mail

02.09.2015.

Picture 439

Na inicijativu Ministarstva za privredu BPK Goražde, predstavnici Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH boravili su danas u Goraždu  kako bi pojasnili predstavnicima općina u sastavu kantona i poduzetnicima na koje javne pozive za dodjelu finansijskih sredstva  mogu aplicirati u ovoj godini.  Kako je istaknuto na današnjem sastanku, u proteklom periodu Bosansko-podrinjski kanton bio je zapostavljen i vrlo malo sredstava bilo mu je dodijeljeno po projektima federalnih ministarstava.

Više...
 
Upravni odbor Udruženja poslodavaca FBiH održao 30.redovnu proširenu sjednicu u Goraždu u firmi „Bekto precisa“ d.o.o. PDF Ispis E-mail

01.09.2015.

 

 Kompanija Bekto Precisa bila je danas domaćin proširene sjednice UO Udruženja poslodavaca FBIH kojoj su prisustvovali i članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća kao i poslodavci sa područja BPK Goražde. Na sjednici je bilo govora i povećanju minimalne plate u FBiH.

Između ostalih, vođena je rasprava o pregovaračkoj platformi i tekstu prijedloga opšteg kolektivnog ugovora. Naime, poslodavci tvrde kako je prijedlog teksta opšteg kolektivnog ugovora koji je usvojen danas u interesu i poslodavaca i radnika. 

Više...
 
Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo Javni natječaj za odabir korisnika Grant sredstava za 2015.godinu PDF Ispis E-mail

24.08.2015.

Predmet Javnog natječaja je prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera, utvrđenih u razdjelu 50. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta 

Obrazci, zahtjevi i više o samom natječaju može se pronaći na web stranici ministarstva na slijedećem linku.

 
<< Početak < « 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 » > Kraj >>

Stranica 147 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30