Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
ESV: Nastavljeno razmatranje radnog teksta Zakona o radu PDF Ispis E-mail

06.07.2015.

esv 06.07.15

Članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) za teritoriju Federacije BiH danas su nastavili s razmatranjem radnog teksta novog zakona o radu (ZOR).

Tri partnera, Udruženje poslodavaca (UP) FBiH, Savez samostalnog sindikata (SSS) BiH i Vlada FBiH do sada su razmatrali više od pola članova, veći dio njih je usaglašen, a neki će ponovo biti razmatrani na narednim sjednicama.

UPFBiH i SSSBiH skupa su analizirali 48 članova, poslije čega su im se pridružili predstavnici Federalne vlade.

Neusaglašeni su u nekoliko članova za koje se smatra da su od velike važnosti, a tiču se definiranja plata i ugovora o radu.

Više...
 
Iz medija : Glas Goražda objavio posjetu privrednika Gračanice Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde PDF Ispis E-mail

 Lokalni printani medij  "Glas Goražda" konstantno prati rad Udruženja poslodavaca BPK Goražde, tako je i ovaj propratio posjetu privrednika Gračanice općini Goražde i kantonu BPK Goražde. Isjećak iz novina može se pogledati na slijedećem linku:

Glas goražda : juni 2015 godine - posjeta Privrednika Gračanice Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde 

 slika

Tehnička služba Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

 
ESV od ponedjeljka svaki dan razmatra radni tekst novog zakona o radu PDF Ispis E-mail

3.7.2015.

Iz Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) za teritoriju Federacije BiH najavljeno je da će od narednog ponedjeljka rasprava o radnom tekstu novog zakona o radu (ZOR) biti vođena svaki radni dan.

Do sada su razmatrana 72 od 183 člana zakona, veći dio je usaglašen, a neki od njih će ponovo biti razmatrani na narednim sjednicama.

Udruženje poslodavaca (UP) FBiH i Savez samostalnog sindikata (SSS) BiH analizirali su 48 članova, poslije čega su im se na sjednici pridružili predstavnici federalne Vlade. Nakon usaglašavanja stavova članova ESV-a, radna verzija zakona će ići u dalju proceduru.

Više...
 
„Privredni vodiči BPK Goražde“ podjeljeni u 29 ambasada i u mnoge druge institucije u Sarajevu PDF Ispis E-mail

03.07.2015.

p.vodič 6.5.15

Dana 01.07. i 02.07.2015.godine Udruženje poslodavaca BPK Goražde je u cilju promovisanja privrednog potencijala BPK Goražde vršilo promociju „ Privrednih vodiča BPK Goražde“ po ambasadama i drugim državnim i sličnim institucijama koji bi za rezultat trebao imati bolje upoznavanje privrednih subjekata sa područja BPK Goražde i mogućnost za eventualno povezivanje i sklapanje novih poslova.

Sve ambasade su generalno zadovoljne što smo im omogućili da se bolje upoznaju sa privrednom slikom ovog dijela Bosne i Hercegovine i obečali bolju privrednu saradnju sa BPK Goražde.

Takođe i državne institucije kojima smo uručili naše privredne vodiče su zahvalne na tome što smo im dostavili ove publikacije, te su obećali unapređenje privredne saradnje sa općinom Goražde i cijelim kantonom.

Više...
 
Dodjela sredstava trajnog Revolving fonda PDF Ispis E-mail

26.05.2015.

Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici donijela nekoliko odluka o davanju prethodne saglasnosti na prijedloge rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2014. godinu.

Ovim odlukama su privrednim društvima “Miličević” d.o.o. Kreševo, “Krupa kabine” d.o.o. Bosanska Krupa, “Praktik” d.o.o. Sarajevo, “Rama Glas” d.o.o. Sarajevo i “Pobjeda Technology” d.d. Goražde dodijeljeno je po 300.000 KM, a privrednom društvu “Kuvet” d.o.o. Kalesija 250.000 KM.

Više...
 
<< Početak < « 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 » > Kraj >>

Stranica 150 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18