Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Objavljeni javni pozivi koji će osigurati preko 10.000 radnih mjesta PDF Ispis E-mail

Federalni zavod za zapošljavanje je danas na svojoj web stranici objavio javne pozive za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja sticanja prvog radnog iskustva(Prvo radno iskustvo, Prilika za sve, Sezonsko zapošljavanje, vaučer za posao), Programu pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje teProgramu zapošljavanja Roma u 2014. godini.

Ovim programima, koje je nadavno najavio Kenan Rešo, direktor Zavoda, trebalo bi da se osigura oko 10.000 radnih mjesta u Federaciji BiH.

Za realizaciju Programa sufinasiranja zapošljavanja i sticanja prvog radnog iskustva predviđena su sredstva od 18.086.160 KM.

 

Više...
 
FZZZ pripremio tri nova programa aktivne politike zapošljavanja Izvor: Fena PDF Ispis E-mail

28.04.2014

Direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZZ) Kenan Rešo danas je u Sarajevu predstavio tri nova programa aktivne politike zapošljavanja u 2014. godini koji bi trebalo da osiguraju oko 10.000 radnih mjesta u Federaciji BiH.

To su: Program sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja sticanja prvog radnog iskustva, Program pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje i Program zapošljavanja Roma u 2014. godini.

Rešo je na konferenciji za novinare najavio da će Federalni zavod za zapošljavanje 5. maja na svojoj internet stranici objaviti javne pozive za učešće u spomenutim programa.

Direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje ovom je prilikom istaknuo i to da će  u 6. i 7. mjesecu biti objavljen još jedan set programa zapošljavanja, a, prvenstveno,  zahvaljući izdvajanju Vlade FBiH od 10 miliona KM za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja.

Podsjetio je da to predstavlja značajno povećanje zapošljavanja putem programa  Federalnog zavoda za zapošljavanje, s obzirom na to da je  u 2011. putem Zavoda zaposleno oko 4.400 osoba, u 2012. godini oko 4.800, a u 2013. oko 5.500 osoba.

Više...
 
Održana 8. Izvještajno-izborna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

25.04.2014.

IMG_1011

Jučer je održana osma Izvještajno-izborna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde.Na dnevnom redu se našlo 10 tačaka dnevnog reda.Birali su se organi Udruženja kao i usvojili Program rada za 2014.godinu, te Izvještaj o radu organa Udruženja  za 2013.godinu ( Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Stručne službe, te delegacije u Ekonomsko-socijalnom vijeću), te drugi dokumenti.

Na Skupštini su prisustvovali mnogobrojni gosti, između ostalog Premijer BPK Goražde gosp. Emir Frašto koji je u svom govoru rekao :

Saradnja između predstavnika vlasti i poslodavaca može biti još bolja. Prvi smo po povećanju stope zaposlenosti, izvozu, investicijama, regionalno čudo – kazao je premijer Frašto i dodao da se samo zajedničkim naporima može uraditi više na stvaranju jedinstvenog ekonomskog prostora u ovoj regiji, ali i šire.

Istaknuo je da su Zakon o raspolaganju imovinom koja se ne koristi, uvođenje kriterija prednosti pri zapošljavanju iz porodica u kojima niko ne radi, zdravstveno osiguranje svih građana, podsticaji za zapošljavanje i samozapošljavanje, kao i podrška programima obavljanja pripravničkog staža, prekvalifikacije i doškolovavanja kadrova potrebnih privredi, samo neke od mjera koje je Vlada Kantona u dosadašnjem periodu poduzela s ciljem stvaranja što povoljnijeg ambijenta za razvoj lokalne privrede.

Aktivnosti i planove na stvaranju boljeg privrednog okruženja u ovoj godini koji su u nadležnosti Ministarstva za privredu, predstavio je ministar Demir Imamović, te najavio skoro donošanje dva značajna zakona u ovoj oblasti – Zakona o koncesijama i Zakona o industrijskim zonama.

Više...
 
Održavanje 8.redovne Izvještajno-izborne Skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

24.4.2014.godine u 13,00 sati održava se 8.redovna Izvještajno-izborne Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde sa slijedećim

Dnevnim redom:

 

Izbor verifikacione komisije, zapisničara i ovjerivača zapisnika;

2. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa VII Skupštine Udruženja poslodavaca BPK      Goražde, prilog ( zapisnik);

3. Razmatranje i usvajanje Prijedloga Izvještaja o radu Udruženja poslodavaca BPK Goražde za 2013.godinu;

- Izvještaj o radu Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde;

- Izvještaja o radu Nadzornog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde za 2013.godinu o materijalno – finansijskom poslovanju;

- Izvještaj o radu Stručne službe ( Tehničkog sekretara);

- Izvještaj o radu delegacije u Ekonomsko-socijalnom vijeću BPK Goražde;

4. Razmatranje i usvajanje Prijedloga Programa rada Udruženja poslodavaca BPK Goražde za 2014.godinu;

5. Razmatranje i usvajanje Prijedloga Finansijskog plana Udruženja poslodavaca BPK Goražde za 2014.godinu;

6. Razmatranje i usvajanje godišnjeg završnog računa za 2013.godinu Udruženja poslodavaca BPK   Goražde;

7. Razmatranje i usvajanje izmjene Statuta Udruženja poslodavaca BPK Goražde;

8. Izbor organa u Udruženju poslodavaca BPK Goražde:

a) Prijedlog za izbor Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde;

b) Prijedlog za izbor Nadzornog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde;

c) Prijedlog za izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Skupštine Udruženja             poslodavaca BPK Goražde;

9.  Razmatranje trenutne ekonomske situacije i poslovnog ambijenta na području BPK   Goražde;

10. Obračanje Skupštini premijera BPK Goražde, ministra za privredu BPK Goražde, načelnika općine Goražde, te ostalih gostiju;

 
IZ SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE BPK-A GORAŽDE Prezentiran Godišnji plan i program rada za 2014.godinu PDF Ispis E-mail

21.04.2014.

IMG_8054

Kroz razne aktivnosti, Služba za zapošljavanje BPK-a Goražde želi da u 2014.godini unaprijedi saradnju sa poslodavcima – kako  u oblasti zadovoljenja njihovih potreba za kompetentnom radnom snagom, tako i poboljšanja kvaliteta u procesu posredovanja, selekcije i regrutacije nezaposlenih osoba.

Više...
 
<< Početak < « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 » > Kraj >>

Stranica 166 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11