Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
ACCOUNT održao diskusiju u saradnji sa Savjetom potrošača BPK Goražde PDF Ispis E-mail

23.01.2014.

ACCOUNT održao diskusiju u saradnji sa Savjetom potrošača BPK

Stečaj ne treba nužno da znači i gašenje firme

FOTO: Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT

account_gorade_23.01.2014

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT u saradnji sa Savjetom potrošača Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je javnu diskusiju na temu Privreda – prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije sa posebnim osvrtom na Prijedlog o izmjenama i dopunama Zakona o stečajnom postupku na nivou Federacije BiH.

Više...
 
Prestigli Švicarce: Unis Ginex postaje najveći proizvođač kapisli i detonatora u Evropi PDF Ispis E-mail

22.01.2014.

Proizvodi bh. kompanija izazvali oduševljenje na sajmu u Americi – Više od 50 posto od izvoza opreme iz BiH bi išlo na američko tržište

Goraždanska kompanija “Unis Ginex”, koja proizvodi dijelove za vojnu i civilnu upotrebu, ove godine mogla bi biti najveći evropski proizvođač inicijalnih kapisli i detonatora za municiju i oružje.

Više...
 
Skupština BPK Goražde sačuvala 60 radnih mjesta PDF Ispis E-mail

09.01.2014.

Donošenjem Odluke o dopuni Odluke o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje imovinom putem specijalne pogodbe i Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Vlade BPK Goražde o davanju saglasnosti za upis prava vlasništva, na 28. sjednici, Skupština BPK Goražde pokazala je odlučnost i ekspeditivnost u stvaranju ambijenta za razvoj i širenje privrede na prostoru BPK, čime je poslala jasnu poruku svim firmama koje imaju namjeru da investiraju na ovom prostoru da će imati njenu maksimalnu podršku.

Više...
 
Donesena uredba: Trgovci će plaćati naknade za plastične kese PDF Ispis E-mail

09.01.2014.

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici donijela Uredbu o naknadama za plastične kese tregerice, čija debljina stijenke ne prelazi 20 mikrona, a koje odbačene onečišćuju okoliš.

Tanke plastične kese sa ručkama (u tuljcima ili pojedinačne) u koje se pakuje voće, povrće, rinfuzni i drugi rastresiti proizvodi su definisane propisom o ambalaži i nisu predmet ove uredbe, osim ako se besplatno distribuiraju kupcima na kasi kao kese za kupljenu robu.

Više...
 
GORAŽDE ĆE U 2014. GODINI BITI NAJVEĆE GRADILIŠTE U BIH PDF Ispis E-mail

07.01.2013.

Nakon uspješne 2013. godine, Općina Goražde na čelu sa načelnikom mr. Muhamedom Ramovićem i u novoj godini nastavlja sa privrednim razvojem i otvaranjem novih radnih mjesta.

Više...
 
<< Početak < « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 » > Kraj >>

Stranica 172 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13