Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Udruženje poslodavaca BPK Goražde u posjeti firmi „Zlatna nit“ d.o.o. Goražde PDF Ispis E-mail

25.12.2013.

Picture1-1

Razgovor vođen sa direktorom firme gospodinom Kerimom Fejzićem.

Razgovor vodio tenički sekretar Udruženja poslodavaca BPK Goražde Adnan Bukva.

Adnan Bukva:

1) Recite nam kakva je trenutna situacija u firmi „ Zlatna nit“ d.o.o. Goražde i inače u industriji tekstila i kako ste zadovoljni sa poslovanjem u 2013.godini?

Kerim Fejzić:

Sa trenutnom situacijom u našoj firmi možemo biti zadovoljni s obzirom na cjelokupnu političku i ekonomsku situaciju koja vlada u našem bližem i daljnjem okruženju. Očekujemo da ćemo 2013.godinu završiti sa pozitivnim uspjehom.Trenutno zapošljavamo 140 radnika i cijelu godinu su svi uposleni bili zadovoljni.Samim tim što smo raspisali  konkurs za novih 10 šivača znači da imamo dovoljno posla. Želio bi da kažem da mi neradimo lon poslove već da je naša totalna proizvodnja i da se proizvedeni proizvodi realizuju u vlastitim trgovinskim objektima širom BiH.U ovom trenutku naša korporacija ima 70 objekata u Federaciji BiH, od Bihaća, Srednjo-bosanskog kantona i drugih krajeva FBiH, od čega „Zlatna nit“ ima 18 proizvodnih i prodajnih objekata, „Mitex“ ima 40, dok „ Granoff“ posjeduje 15 objekata.

 

Više...
 
Bekto Precisa: Za osam godina vrijednost kompanije uvećana za oko 30 puta PDF Ispis E-mail

21.12.2013.

Nastavljajući tradiciju razvoja porodičnog biznisa u kompaniji koja je lider na poljima proizvodnje visokosofisticiranih alata za brizganje plastike i metala, Bekto Precisa iz godine u godinu posluje sa sve većim uspjehom.

U čemu je “tajna”njihovog poslovanja, te kako je BPK Goražde postao najveći izvoznik u BiH, govori u intervjuu za Poslovne novine Enisa Bekto, direktorica firme  Bekto Precisa.

"Ponosni smo na činjenicu da smo prije osam godina osnovali firmu Bekto Precisa u kojoj je bilo osam uposlenika, a sada ih imamo više od 400. Naš godišnji rast je oko 30 posto unatoč globalnoj ekonomskoj krizi. Vrijednost kompanije je uvećana za oko 30 puta. Fabrika je smještena na 50.000 kvadratnih metara u kojima imamo više od  300 najmodernijih mašina za proizvodnju", kaže Enisa Bekto.

 

Više...
 
Uspjeh za Goražde: Priznanje Najmenadžer i Najkompanija za Unis-Ginex PDF Ispis E-mail

21.12.2013.

Novi veliki uspjeh za Goražde i goraždansku privredu i ono na što sa pravom mogu biti ponosni jeste i priznanje koje je  dobila firma Unis Ginex na čelu sa direktorom ove firme Jusufom Hubjerom,  a riječ je o tituli Najmenadžer i Najkompanija  za 2013. godine  koje im je dodijelio stručni žiri odnosno  Nezavisna agencija Evropskog udruženje menadžera i časopisa Euromenager.   Ceremonija dodjele pomenutih priznanja održana je proteklog vikenda u Banja Luci. Priznanje Najmenadžer i Najkompanija dodjeljena su za kontinuran razvoj i izvanredne rezultate poslovanja, te kvalitet rada i usluga. Riječ je o zaista velikom priznanju  kojim je još jednom potvrđen uspjeh firme Unis Ginex iz Goražda. Zahvaljujući ovom priznanju, firma i direktor Hubjer ujedno su nominovani  ispred BiH za najveću regionalnu nagradu  za izbor menadžera jugoistočne i srednje Evrope koja se održava svakog jula u Sarajevu.

Više...
 
Održana poslovna konferencija „ Kako ubrzati razvoj realnog sektora korištenjem informacionih tehnologija“ PDF Ispis E-mail

20.12.2013.

11-620x358

U organizaciji Udruženja poslodavaca BPK Goražde 19.12.2013.godine održana je poslovna konferencija „ Kako ubrzati razvoj realnog sektora korištenjem informacionih tehnologija“  a prezentaciju svojih softverskih proizvoda održala je firma „Infosoft“ d.o.o. Sarajevo lider u Bosni i Hercegovini iz oblasti informacionih sistema.

Infosoft je jedna od vodećih domaćih kompanija za projektiranje, razvoj, implementaciju i održavanje informacionih sistema, te konsultantske i edukacijske usluge, koja preko 23 godine pruža rješenja i podršku brojnim uspješnim bosanskohercegovačkim i stranim korisnicima. Kao lider na bosanskohercegovačkom tržištu, Infosoft je razvio softver za upravljanje poslovanjem IMIS  koji je implementiran u više od 80 kompanija u BiH i regionu, te ga u tim kompanijama trenutno koristi preko 3000 aktivnih korisnika.

 

Više...
 
Javni poziv za učešće u Programu jačanja konkurentnosti na tržištu rada " Prvo radno iskustvo 2013" PDF Ispis E-mail

U skladu sa Zakonom o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba („Službene novine Federacije BiH“, br. 41/01, 22/05 i 9/08), Strategijom zapošljavanja u Bosni i Hercegovini 2010-2014, Strategijom zapošljavanja Federacije BiH 2009-2013 i Akcionim planom zapošljavanja za period 2010-2013. godina, te ciljevima iz Programa rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2013. godinu (sticanje stručnih znanja u vezi sa zvanjem/zanimanjem, dokvalifikacija i prekvalifikacija) Federalni zavod za zapošljavanje raspisuje: 
J A V N I P O Z I V
za učešće u 
Programu jačanja konkurentnosti na tržištu rada
- Prvo radno iskustvo 2013 -

Pozivaju se poslodavci registrovani u Federaciji Bosne i Hercegovine koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, te oni koji imaju potpisan sporazum sa Poreznom upravom Federacije BiH o izmirenju duga po osnovu doprinosa, kao i oni na koje se odnosi Zakon o finansijskoj konsolidaciji, a koji su u stanju osigurati mentora u procesu osposobljavanja za rad u struci i sticanje prvog radnog iskustva u zvanju/zanimanju mladih za koje su se školovali, da se prijave na Javni poziv radi učešća u realizaciji Programa jačanja konkurentnosti na tržištu rada - Prvo radno iskustvo 2013
Programom je utvrđena ciljna grupa nezaposlenih osoba čije se zapošljavanje sufinansira radi sticanja prvog radnog iskustva i jačanja konkurentnosti na tržištu rada, a za koje se utvrđuju iznosi poticajnih mjera. Ciljnu grupu čine nezaposlene osobe dobi do 30 godina, te dugoročno nezaposlene osobe dobi do 35 godina:
• bez radnog iskustva u struci za koju su se školovale
• prijavljene na evidenciju službi prije objavljivanja Javnog poziva
• visoke i više stručne spreme (VSS - VII stepen i najmanje završen prvi ciklus obrazovanja po Bolonjskom procesu i VŠS)
• srednje stručne spreme (SSS - IV i III stepen).
Programom je planirano sufinansiranje zapošljavanja, i to:
• srednje stručne spreme (SSS - III i IV stepen) u trajanju od šest mjeseci
• visoke i više stručne spreme (VSS - VII stepen i najmanje završen prvi ciklus obrazovanja po Bolonjskom procesu i VŠS - VI stepen) u trajanju od 12 mjeseci.

Više...
 
<< Početak < « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 » > Kraj >>

Stranica 173 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25