Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home
Vijesti


U posjeti Biznis centru predstavnik asocijacije srednjoškolaca Bosne i Hercegovine PDF Ispis E-mail

20.10.2016.

Copy of IMG 2244

Predstavnik Asocijacije srrednjoškolaca BiH iz Goražda Fehim Pleh boravio je danas u Biznis centru Goražde kako bi se upoznao sa radom ovih privrednih asocijacija, a u sklopu projekta „jedan radni dan- 20 KM“ , dok su druge kolege angažovane u drugim firmama, te će od tog novca  finansirati određene projekte na uređenju grada.

Sekretar Udruženja poslodavaca upoznao ga je sa radom Udruženja poslodavaca, njihovim članovima, uslugama koje pružaju, te na kojim osnovama zasniva rad Udruženja poslodavaca.

Gosp.Fehim Pleh je zadovoljan o onim što je naučio o radu Udruženja poslodavaca te rekao da sada ima potpuno drugu sliku o privrednom potencijalu koji ima BPK Goražde i da je spoznao mnogo toga novog o privrednim subjektima o kojima nije ništa znao do sada.

 
Održan sastanak predsjednice Udruženja poslodavaca sa članicom udruženja „Eco-ambalaža“ d.o.o. PDF Ispis E-mail

28.10.2016.

IMG 2246

U sklopu niza sastanaka sa članicama Udruženja poslodavaca BPK Goražde koji neparticipiraju u upravnim tijelima udruženja sa ciljem iznošenja problema sa kojima se suočavaju u svom poslovanju i konkretnim prijedlozima kako bi se ti problemi mogli riješiti ( nameti na privredu: velike takse, pitanje podsticaja privredi, siva ekonomija, programi zapošljavanja putem Službe za zapošljavanje BPK Goražde i druga pitanja) danas je održan sastanak između predsjednice Udruženja poslodavaca Šejle Bojadžije i direktorice firme ”Eco-ambalaža” d.o.o. Šefike Čengić.

Više...
 
Objavljen javni poziv poslodavcima po programu sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca PDF Ispis E-mail

20.10.2016.

Programom su planirana sredstva u iznosu od 300.000,00 KM,  a cilj je zapošljavanje 41 (četrdesetjedne) osobe koje spadaju u kategoriju djece šehida i poginulih boraca, i to:

-          15 (petnaest) osoba sa VSS/VŠS spremom i

-          26 (dvadesetšest) osoba sa SSS/KV spremom i NK.

Služba će u periodu od 12 mjeseci,  poslodavcima koji budu obuhvaćeni Programom i potpišu ugovor o sufinansiranju, mjesečno isplaćivati/refundirati iznos od 800,00 KM  za (VSS/VŠS) i 500,00 KM za (SSS/KV/NK) za protekli mjesec, a koji obuhvata dio troškova obaveznih doprinosa i/ili dio neto plaće.

       

Pravoučešćapo Javnompozivuimajupravnisubjektikojiimajuregistrovanu djelatnostnapodručjuBosansko-podrinjskog kantonaGoražde, koji imaju uposlenih 5 i više radnika, a koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, te poslodavci koji imaju sa Poreznom upravom Federacije BiH potpisan Sporazum o odgođenom plaćanju duga po osnovu javnih prihoda.

Javni poziv se zatvara protekom petnaest (15) dana od dana objave ili u slučaju nedovoljnog odziva, utroškom Programom planiranih sredstava

Javni poziv 

Prijava

 
U Biznis centru 20.10.2016.godine održan je seminar na temu: Razvoja turističke ponude u Goraždu uz prisustvo gostiju iz Italije PDF Ispis E-mail

20.10.2016.

tur pon 2

Seminar je protekao uz slijedeći dnevni red:

-          Pozdravne riječi o projektu „Goražde zona unaprijeđenog poslovanja“

-          Dinamika implementacije projekta „Goražde zona unaprijeđenog poslovanja“

-          Dinamika implementacije projekta „FAI – inkluzivni agrobiznis za održivi razvoj ruralnih područja u Bosni i Hercegovini i Albaniji

Više...
 
Do kraja godine planiran izvoz rekordnih 2 miliona garnitura autopresvlaka PDF Ispis E-mail

20.10.2016.

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini u ovoj godini nastavila je trend uspješnog poslovanja. U prva tri kvartala 2016. godine plasirana su rekordna 1,4 miliona garnitura autopresvlaka na svjetsko tržište automobila, a do kraja godine planirano je da po prvi put u historiji poslovanja proizvedemo dva miliona garnitura autopresvlaka.

Milionita garnitura ove godine proizvedena je na modelu BMW-a u proizvodnim pogonima u Zenici, a taj jubilej tradicionalno obilježavamo sa uposlenicima. Ovo je ujedno i prilika da se podsjetimo na protekli period poslovanja u BiH, gdje smo kontinuirano ulagali u razvoj novih ideja, širenje tržišta i vodili se vizijom liderstva kao ključnog faktora uspjeha, navodi za Oslobođenje Haris Rahman, član uprave Preventa BH.

Kada gledamo evropsku automobilsku industriju, gdje je Prevent danas?

- Ukupno poslovanje Prevent grupacije ove godine bilježi rast, a u segmentu autoindustrije ostvaren je rast tržišta i diversifikacija kupaca. Proširili smo saradnju sa kupcima kao što su BMW, Opel, Peugeot, Ford, VW, Knorr Bremse, te smo pokrenuli jedan sasvim novi projekat sa kupcem Britax. Radi se o proizvodnji presvlaka za autosjedišta za djecu. Jačanjem segmenta proizvodnje metala i materijala, Grupacija je otišla korak dalje kada je u pitanju vertikalna integracija u proizvodnji, pa smo u mogućnosti ponuditi “one stop approach”, od materijala do finalnog proizvoda, što je zasigurno jedna od komparativnih prednosti koja Prevent pozicionira među vodeće evropske proizvođače u oblasti komponenti za automobilsku industriju. Godišnje se u Preventu u BiH za automobilsko tržište proizvede preko 1,6 miliona garnitura autopresvlaka, četiri miliona kočionih diskova i milion plastičnih komponenti. Prevent je jedina kompanija u svijetu koja na jednom mjestu ima proizvodnju kože i tekstila sa godišnjom proizvodnjom od preko deset miliona metara. Tako se danas naše komponente nalaze u 15 posto vozila u Evropi.

Više...
 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>

Stranica 120 od 196