Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home
Vijesti


U Goraždu održan forum “Javni socijalni/društveni dijalog” PDF Ispis E-mail

01.09.2016.

ci g 1.9.16-7

Centri civilnih inicijativa (CCI), u saradnji sa Udruženjem poslodavaca BPK Goražde, održali su  Forum “Javni socijalni/društveni dijalog” 01.09.2016.g. u hotelu Behar, Goražde.

Više...
 
Forum “Javni socijalni/društveni dijalog” održat će se 01.09.2016. u Goraždu PDF Ispis E-mail

29.08.2016.

dijalog logotip

 

 Centri civilnih inicijativa (CCI), u saradnji sa Udruženjem poslodavaca BPK Goražde organizuju  Forum “Javni socijalni/društveni dijalog” koji će se održati 01.09.2016.g. (četvrtak) u hotelu Behar, Goražde.

 Svjedoci smo odsustva kvalitetnog i efektivnog dijaloga među socijalnim partnerima koji bi morao uključivati primarno reprezentativne sindikate i udruženja poslodavaca, kao i vlade i resorna ministrastva. Postojeći socijalni dijalog nije prepoznat kao trajni proces kako bi se unaprijedili interesi poslodavaca i radnika, kao odgovor na dinamiku razvoja društva i poboljšanja poslovnog, radnog i socijalnog ambijenta.

Svrha Foruma je da se pokrene javni socijalni/društveni dijalog o svim otvorenim temama i preprekama za slobodno udruživanje i efikasnije kolektivno pregovaranje u Bosansko-podrinjskom kantonu, uz međusobno poštivanje i zajednički rad na efektivnijem socijalnom dijalogu. Na forumu će CCI predstaviti i rezultate istraživanja sa prijedlogom preporuka koje će biti predmetom diskusije učesnika, a koje bi nakon usaglašavanja predstavili javnosti s ciljem pritiska na donosioce odluka za efektivniji socijalni dijalog.

 

Pozivnica

Dnevni red

 

 

 
METALCI POTPISALI GRANSKI KOLEKTIVNI UGOVOR PDF Ispis E-mail

26.08.2016.

Jutros je potpisan granski kolektivni ugovor za oblast metalske industrije u Federaciji BiH. U pregovorima koji su uspješno završeni učestvovao je Sindikat metalaca, predstavnici Udruženja poslodavaca, Federalna Vlada te predstavnici resornog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

20 hiljada radnika kao i poslodavci  u sektoru metalske industrije sada imaju definirana  prava, ali I obaveze. Ovim granskim ugovorom dodatno su definirana sva prava iz oblasti radnih odnosa i pitanja iz radnih odnosa, najniže plaće, uvjeti za rad sindikata te način rješavanja spornih pitanja. 

Metalci su zadovoljni kao i poslodavci koji kažu da su stečeni uslovi za moderno zakonodavstvo.

Više...
 
Svečano potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ PDF Ispis E-mail

25.8.2016.

aldi 25.8.1

Danas je u Goraždu, u organizaciji ALDI, upriličeno potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ u okviru projekta „Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“, koji je podržan od strane Delegacije Evropske unije u BiH. Današnje potpisivanje „Sporazuma o saradnji“ je upriličeno kako bi se još jednom potvrdila saradnja partnera i saradnika na projektu, te na taj način i započela implementacija ovogprojekta.

aldi 25.8.3

Više...
 
Udruženje poslodavaca BPK Goražde u posjeti firmi „FA“ d.o.o. Goražde PDF Ispis E-mail

18.8.2016.

fa 18.8.-7

Razgovor vodio: Adnan Bukva – sekretar Udruženja poslodavaca BPK Goražde

Ispred firme „FA“ d.o.o. Goražde: Aleksandar Veljković- šef proizvodnje

Na kojoj se površini trenutno nalazi Vaša proizvodnja namještaja, koliko imate trenutno uposlenih, te koliko je dnevna proizvodnja?

Proizvodnja namještaja se trenutno nalazi na površini od 2.500 m2. U proizvodnji trenutno radi 31 radnik. Dnevno se proizvede oko 25-30 jedinica pretežno francuskih ležajeva i ugaonih garnitura u manjem broju, te trosjeda i kauča.

Više...
 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 125 od 196