Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home
Vijesti


Uskoro objava novih javnih poziva PDF Ispis E-mail

09.03.2023.

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje je na sjednici održanoj 7.2.2023. godine, između ostalog, donio odluke o usvajanju Programa sufinansiranja zapošljavanja 2023 i Programa sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2023.

U toku su intenzivne pripreme za realizaciju predmetnih programa, a otvaranje javnih poziva i dostupnost online obrazaca na web portalu Zavoda očekuje se uskoro. O tačnim terminima otvaranja javnih poziva korisnici će biti blagovremeno obavješteni.

Napominjemo da su poslodavci i nezaposlene osobe koji namjeravaju učestvovati u mjerama aktivne politike zapošljavanja u 2023. godine u obavezi registrirati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnih poziva. Nakon tog roka registriranje više neće biti moguće.

Pozivamo sve potencijalne korisnike, poslodavce i nezaposlene osobe, da redovno prate našu web stranicu kako bi blagovremeno bili obaviješteni o tačnom terminu otvaranja javnih poziva te da se registriraju na vrijeme na web portalu Zavoda. 

Do otvaranja javnih poziva tekstovi predmetnih programa su Vam, radi upoznavanja, dostupni na linkovima ispod:

Program sufinansiranja zapošljavanja 2023

Program sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2023
 
 
 
 
JAVNI POZIVI SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE BPK GORAŽDE PDF Ispis E-mail

07.03.2023.

JAVNI POZIVI POSLODAVCIMA I NEZAPOSLENIM OSOBAMA  ZA UČEŠĆE U PROGRAMU STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA 2023.GODINE 

PRIJAVA 

VAUČER ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE 

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM OSOBAMA ZA UČEŠĆE U PROGRAMU DOKVALIFIKACIJE/DOŠKOLOVANJA, PREKVALIFIKACIJE, OBUKE I USAVRŠAVANJA 

IZJAVA 

PRIJAVA NA PROGRAM 

 
JAVNI POZIV za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2023. godini PDF Ispis E-mail

22.02.2023.

fond prof reh 2023

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom objavljuje JAVNI POZIV za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2023. godini.

  • Javni poziv možete preuzeti ovdje: LINK
  • Obrazac ZP za novčani stimulans za poslodavce koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom možete preuzeti na: LINK
  • Obrazac ZOSI za novčani stimulans samozapošljavanje možete preuzeti na: LINK

Popunjen obrazac zahtjeva sa ostalom dokumentacijom potrebno je dostaviti lično ili putem pošte na adresu:

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Vilsonovo šetalište br. 10, 71000 Sarajevo, BiH
sa naznakom „Javni poziv 2023. – dodjela novčanog stimulansa – NE OTVARATI“

  • Javni poziv ostaje otvoren 50 dana od dana objavljivanja, a zaključno sa 13.04.2023. godine.
  • Obavijest o objavljivanju Javnog poziva se objavljuje u najmanje dva dnevna lista, dok se cijeloviti tekst Javnog poziva objavljuje na službenoj internet stranici Fonda, fond.ba.
  • Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće biti uzeti u razmatranje.
  • Komisija za selekciju putem obavještenja na internet stranici Fonda objavit će Listu aplikanata koji ne ispunjavaju uslove za dodijelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Navedenim obavještenjem korisnici će biti informisani o mogućnosti prigovora na objavljenu listu.
  • Rok za dostavu prigovora/upita koji se odnose na bodovanje aplikacija odnosno objavljene rezultate javnog poziva bit će preciziran prilikom objave rezultata na internet stranici Fonda.
  • Dostavljenu dokumentaciju u okviru Javnog poziva Fond neće vraćati aplikantima.
  • Konsultacije i eventualna pojašnjenja Javnog poziva mogu se obaviti na telefon: 033/717-740
 
Upriličena prezentacija Akcionog plana za razvoj, promociju Projekta održivog razvoja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period 2023-2026.godina PDF Ispis E-mail

27.02.2023.

podrinjskog kantona Goražde za period 2023-2026.godina

U Sali Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, danas je upriličena prezentacija Akcionog plana za razvoj, promociju Projekta održivog razvoja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period 2023-2026.godina.

Više...
 
Održan okrugli stol "Cirkularna ekonomija- šansa za razvoj Grada Goražde" PDF Ispis E-mail

25.01.2023.

 

Okruglistol Cirkularnaekonomija Goradze Imamovic

 

Okrugli stol je održan s ciljem okupljanja ključnih aktera za poticanje cirkularne ekonomije u Goraždu; podizanja razumijevanja o cirkularnoj ekonomiji i njenom značaju za lokalnu zajednicu; te unapređenja razmjene informacija i saradnje između Grada i lokalnih zainteresiranih strana.

Na otvaranju okruglog stola, gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, naglasio je da će gradska uprava koristiti sve resurse s ciljem unapređenja privredne saradnje i povećanja konkurentnosti i održivosti goraždanskih privrednih subjekata. Izvršni direktor CPU Adis Muhović, istakao je zadovoljstvo da je gradska uprava prepoznala važnost saradnje sa kompanijama i civilnim društvom na podizanju svijesti i jačanju kapaciteta svih lokalnih aktera da u sklopu svojih aktivnosti primijene principe i modele cirkularne ekonomije. 

 

 

Okruglistol Cirkularnaekonomija Goradze

 

Učesnici su diskutovali o podizanju svijesti o cirkularnoj ekonomiji, jačanju kapaciteta u lokalnoj zajednici, poticanju inovativnih aktivnosti na nivou grada, te modalitetima za smanjenje nastajanja otpada, a naročito komunalnog otpada. Diskutovano je o potrebi za simultanim aktivnostima podizanja svijesti o odvajanju otpada uz ulaganja u infrastrukturu kao što su su posude za odvojeno prikupljanje otpada, mehanizacije za prikupljanje, reciklažna dvorišta, postrojenja i sl.  Za grad Goražde je prioritet rješavanje pitanja odlaganja otpada, što podrazumijeva da se postojeća deponija dovede u stanje koje odgovara okolinskim i sanitarnim uslovima i da se na planiranoj lokaciji Trešnjica izgradi moderna sanitarna deponija.

Na okruglom stolu su prisustvovali gradski službenici i vijećnici, predstavnici Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona, te predstavnici poslovnih udruženja i lokalnih kompanija.

 

Okruglistol Cirkularnaekonomija Goradze Muhovic

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 15 od 197