Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home
Vijesti


Nikšić sa predstavnicima „UMAREXA“ PDF Ispis E-mail
 

31.01.2012.

 

 

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić danas je u Vladi primio rukovodioce  njemačke kompanije „UMAREX“, potpredsjednika Martina Wonischa i izvršnog direktora za investicije Johanesa Finkea. Razgovarano je o interesu „UMAREX“-a za kupovinu dionica dioničkog društva „Pobjeda-Sport“ iz Goražda, a sastanku je prisustvovao i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Frašto.

Više...
 
Sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH PDF Ispis E-mail

24.01.2012.

Ekonomsko-socijalno vijeće (ESV) za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine zaključilo je na današnjoj sjednici u Sarajevu da ne može dati pozitivno mišljenje o Prednacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak i Prednacrtu pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak.

Više...
 
Iz medija PDF Ispis E-mail

 

 
Vlada FBiH rasterećuje preduzeća otpisivanjem zatezne kamate PDF Ispis E-mail

Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode u srijedu se našao na dnevnom redu Vlade FBiH. Osnovni razlog i cilj dopune Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, a koja se odnosi na otpis zatezne kamate, jeste stimuliranje privrednih djelatnosti, kao i rasterećenje preduzeća od obaveze plaćanja zatezne kamate čime se utiče na poboljšavanje likvidnosti, a time i na brži razvoj.

Više...
 
Analiza poslodavaca FBiH: U BiH 20 posto zaposlenika sami sebi plaćaju doprinose PDF Ispis E-mail
Objavljeno: 21.12.2011.
Izvor: fena

Direktor Udruženja poslodavaca u FBiH rekao da je nova studija 'Analiza opterećenja privrede u BiH' pokazala da tako velika davanja poslodavaca nauštrb razvoja i novog zapošljavanja kao u BiH ne postoje nigdje u svijetu te da ih je nemoguće izdržati

Više...
 
<< Početak < « 191 192 193 194 195 196 » > Kraj >>

Stranica 192 od 196