Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održana 5. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

19.05.2022.

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 19.05.2022.godine 5. redovnu sjednicu, na kojoj se našlo 12 tačaka dnevnog reda.

Upravni odbor je nakon usvajanja Zapisnika sa predhodne sjednice razmatrao realizaciju odluka i zaključaka sa predhodne sjednice Upravnog odbora.

Razmatrana je i informacija o aktivnostima između dvije sjednice Upravnog odbora.

U nastavku sjednice Upravni odbor je utvrdio datum održavanja 16.redovne izvještajne skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde. Određen je 26.05.2022.godine datum za održavanje Skupštine.

Utvrđen je dnevni red, te dokumenti : Izvještaj o radu Udruženja, Program rada ua 2022.godinu, Finansijski plan za 2022.godinu, te završni račun za 2021.godiu.

Do kraja sjednice Upravni odbor je razmatrao regiastar svih podsticaja iz budžeta BPK Goražde od 1996 do 2021.godine.

Upravni odbor je do kraja sjednice razmatrao pregled promjene na evidenciji Službe za zapošljavanje BPK Goražde od jula 2021.godine do aprila 2022.godine.

 
ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA „NORVEŠKO-BOSANSKE PRIVREDNE KOMORE“ PDF Ispis E-mail

18.05.2022.

Prilika da se razmotre mogućnosti za plasiranje goraždanskih proizvoda na norveško tržište

Nakon učešća na 11. Sarajevo Business Forumu 2022 održanog 11. i 12. maja u Sarajevu na kojem su učešće uzeli i predstavnici BPK Goražde, u zajedničkoj  organizaciji Ministarstva za privredu BPK Goražde, Grada Goražde, Privredne i Obrtničke komore i Udruženja poslodavaca BPK Goražde, danas je u Sali Biznis centra u Goraždu održan sastanak sa predstavnicima „Norveško-bosanske privredne komore“ koja djeluje na teritoriji BiH i Norveške.

Povod za današnji sastanak je preciziranje mogućnosti za buduću saradnju, a prema riječima ministra za privredu BPK Goražde Harisa Salkovića, s obzirom da naš kanton ima izuzetno razvijenu industrijsku proizvodnju, bila je ovo prilika da se razmotre mogućnosti na koji način pomoći našim privrednicima da svoje proizvode plasiraju na norveško tržište, a pored toga da se sagledaju i mogućnosti za dolazak  investitora iz Norveške u naš kanton.

„Želimo da ponudimo projekte koji su njima možda interesantni za ulaganje, kao i da ponudimo podršku kada je riječ o prikupljanju neophodne dokumentacije koja bi trebala prethoditi realizaciji tih projekata“-kazao je ministar Salković.

Kako je ovom prilikom naglasio predsjednik “Norveško-bosanske privredne komore” Ahmed Lindov, komora služi kao kontakt firmama iz Norveške koje traže proizvođače u Bosni i Hercegovini, te iz tog razloga je uslijedila današnja posjeta BPK Goražde.

„Tu smo da vidimo šta se ovdje proizvodi i šta bi to bilo interesantno za norveško tržište koje je zbog visokog životnog standarda jedno od najrazvijenijih trenutno u Evropi. Trenutno imamo dvije firme koje su nas kontaktirale prije dolaska na Business Forum 2022, za proizvode za koje znamo da se mogu proizvoditi u Goraždu i mi se nadamo da će naše firme iz Goražda biti konkurentne i da će moći krenuti s proizvodnjom i isporukom robe za norveško tržište“-kazao je Lindov.

Zajednički interes svih sudionika sastanaka je dovesti nove investicije u naš kanton kao i iznaći kupce za naše proizvođače.

IMG 0212

 
 
Održana 14.redovna sjedniica Nadzornog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

11.05.2022.

Održana je 14.redovna sjedniica Nadzornog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

Nadzorni odbor je izvršio kontrolu zakonitosti finansijskog poslovanja, kao i raspolaganje  sredstvima Udruženja poslodavaca BPK Goražde za 2021.godinu i tom prilikom nisu uočene nikakve nepravilnosti.

Nadzorni odbor je sačinio Izvještaj o svom radu i poslao Skupštini Udruženja poslodavaca na razmatranje i usvajanje.

 
Javni natječaj za grant sredstva u 2022. godini PDF Ispis E-mail

09.05.2022.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisuje Javni natječaj za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2022. godinu

Tekst Javnog natječaja i ostalu potrebnu dokumentaciju po projektima možete pogledati u nastavku.

Javni natječaj

1. Izgradnja poduzetničkih zona

Više...
 
17 godina od osnivanja Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

06.05.2022.

osnivacka skupstina UPBPK i dani privrede 06.05.05

Detalj sa osnivačje skupštine 06.05.2005.godine.

 

Na današnji dan tačno prije 17.godina, 06.05.2005.godine na osnivačkoj skupštini od strane uglednih goraždanskih privrednika osnovano je Udruženje poslodavaca BPK Goražde.

Od tada do danas Udruženje poslodavaca BPK Goražde se konstantno razvija i svojim aktivnostima i projektima potvrđuje opravdanost svog postojanja.

Za sve godine implementirano je niz značajnih projekata koji su za cilj imali kako što bolju promociju privrednih subjekata, tako i edukaciju poslodavaca i drugih značajnih aktivnosti u interesu poslodavaca, naših članova.

Podsjetit ćemo se samo nekih projekata, koji su uglavom podržani od Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i drugih institucija.

1.Izrada „Kataloga privrednih subjekata“

2.Izrada „Privrednog vodiča BPK Goražde“

3.Organizovanje niza edukacija

4.Izrada registra svih propisa na svim nivoima

5.“Promotivni film o privrednim subjektima“

6.Web stranica na kojoj se mogu pronaći apsolutne svi podaci i sve informacije

Pored ovih projekata od najznačajnijih aktivnosti navodimo aktivno učestvovanje u Ekonomsko-socijalnom vijeću, u kojem je Udruženje poslodavaca BPK Goražde legitimni predstavnik poslodavaca.

Navodimo konstatno informisanje načih članica o svim bitnim stvarima, koji su bitni za svakodnevno poslovanje privrednih subjekata.

Sve ovo se nebi moglo realizovati bez podrške naših članica, na čemu smo duboko zahvalni i tom sinergijom su postignuti značajni rezultati.

Također, finansijska podrška je bila i od strane Vlade BPK Goražde i grada Goražde za realizaciju određenih aktivnosti.

Obećavamo da ćemo nastaviti sa još boljim rezultatima u interesu poslovne zajednice.

 

Video snimak na osnivačke skupštine: https://www.youtube.com/watch?v=ia2blB9-6_s 

Video snimak sa obilježavanja 10 godina Udruženja poslodavaca BPK Goražde: https://www.youtube.com/watch?v=ihTMjljNIME 

 

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 26 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77