Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH PDF Ispis E-mail

07.01.2021.

Projekat Evropske unije EU4AGRI objavio je danas javni poziv vrijedan 3,5 miliona KM za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta. Ovaj javni poziv je treći po redu objavljen kroz projekat EU4AGRI kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u periodu trajanja COVID-19 pandemije i oporavka od krize prouzrokovane njom.

Na javni poziv se mogu prijaviti fizička lica, obrti/preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima: proizvodnja mlijeka; proizvodnja mesa;  uzgoj žitarica i uljarica; uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline; uzgoj povrća (povrtlarstvo) i proizvodnja jaja. Podnosioci mogu da podnesu prijave isključivo samostalno.

Ukupno raspoloživa sredstva po ovom javnom pozivu iznose do 3,5 miliona KM. Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a). Za svaku investiciju  podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35% od ukupnog iznosa investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinansiranje iznosi minimalno 20%.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. februar 2021. godine do 15.00 sati.

Preuzmite dokumentaciju za prijavu na javni poziv:

Sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave se nalaze u dokumentu Smjernice za podnosioce prijava.

Prilog 1- Prijavni Obrazac

Prilog 2 – Jednostavni poslovni plan – Opisni dio

Prilog 2 – Složeni poslovni plan – Opisni dio

Prilog 2a – Jednostavni poslovni plan za mjeru podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva (primarna proizvodnja)

Prilog 2a – Složeni poslovni plan za mjeru podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva (primarna proizvodnja)

Prilog 3 – Pismo namjere za sufinansiranje projekta (primjer)

Prilog 4 – Lista za provjeru dostavljene dokumentacije

Prva info sesija u vezi ovog javnog poziva održana je online putem Facebook stranice projekta EU4AGRI u utorak, 22. decembra 2020. godine s početkom u 11.00. Snimak je dostupan na stranici.

Druga info sesija u vezi ovog javnog poziva bit će održana online putem Facebook stranice projekta EU4AGRI u četvrtak, 14. januara 2021. godine s početkom u 14.00.

Ukoliko imate poteškoća sa preuzimanjem ili otvaranjem dokumenata/obrazaca, kao i za sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva, možete nas kontaktirati putem elektronske pošte, sa jasno naznačenim imenom poziva u predmetu poruke, i to na sljedeću e-mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Odgovore na pitanja postavljena putem email adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript možete naći ovdje.

Okvirnu listu svih javnih poziva projekta EU4AGRI možete preuzeti ovdje

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

 
GODIŠNJA PRES KONFERENCIJA UDRUŽENJA POSLODAVACA BPK GORAŽDE PDF Ispis E-mail

28.12.2020.

pres 25 12 20 2

 

Udruženje poslodavaca BPK Goražde je u  petak 25.12.2020.godine održalo pres konferenciju na kojoj se istaklo slijedeće: 

 

Udruženje poslodavaca BPK Goražde 2020.godinu završava sa izmjenjenim Programom rada, zbog pojave pandemije „koronavirusa“. Glavni akcenat u 2020.godini je stavljen na zalaganje kod predstavnika ministarstva za privredu i Vlade BPK Goražde za podsticajem privrednim subjektima za prevazilaženje krize izazvane pandemijom.

Ulaganjem određenih amandmana, lobiranjem i pregovaranjem uspjeli smo da ostvarimo cilj da podsticaj ostvare i oni privredni subjekti kojima nije bio zabranjen rad odlukama kriznog štaba, a imali su otežano poslovanje i smanjen prihod, te na taj način donekle održali poslovanje i maksimalno zadržan broj radnih mjesta u privredi.

Više...
 
Treći poziv CBC BiH-Crna Gora PDF Ispis E-mail

24.12.2020.

U okviru Programa prekogranične saradnje BiH – Crna Gora 2014-2020 otvoren je Treći poziv za dostavljanje projektnih prijedloga. Rok za dostavljanje koncept nota je 9. februar 2020. godine do 16:00 časova.

Opšti cilj Poziva je podrška održivom razvoju u prekograničnom području između BiH i Crne Gore zajedničkim akcijama zasnovanim na efikasnom korišćenju komparativnih prednosti programskog područja.

Poziv podržava dva specifična cilja:

  • SC 1.1 Poboljšan pristup tržištu rada i okruženju za stvaranje novih radnih mjesta (880 000 evra);
  • SC 2.2 Poboljšana prevencija i upravljanje rizikom i ublažavanje i prilagođavanje klimatskim promjenama (1 400 000 evra).

Ukupan budžet Poziva iznosi 2 280 000 evra.

Vodeći aplikanti moraju biti pravna i neprofitabilna lica osnovana u BiH ili Crnoj Gori.

Detaljne informacije o Pozivu dostupne su OVDJE.

Cjelokupni programski cilj Programa prekogranične saradnje BiH – Crna Gora 2014-2020 je održivi razvoj u prekograničnom području između BiH i Crne Gore kroz promociju i sprovođenje zajedničkih projekata, zasnovanih na efikasnom korišćenju komparativnih prednosti programskog područja.

snagalokalnog.ba

 
Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama iz sredstava FIGAP II programa PDF Ispis E-mail

28.12.2020.

Agencija za ravnopravnost polova BIH Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, objavila je Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama i drugim organizacijama civilnog društva (vanistitucionalnim partnerima FIGAP II programa) koji će se finansirati iz sredstava FIGAP II programa.

U okviru odobrenog budžeta FIGAP II programa za 2020. osigurana su grant sredstva u iznosu od 110.000,00 KM  koja su  namijenjena za projekte nevladinih organizacija (vaninstitucionalnih partnera) po prioritetnim oblastima GAP BiH/FIGAP II. Grant sredstva se dodjeljuju u skladu sa Priručnikom za dodjelu sredstava/grantova u okviru FIGAP II programa, koji je integralni dio navedenog Posebnog sporazuma. Priručnik sadrži Smjernice za izradu projektnih prijedloga i kriterija za dodjelu projekata koji se finansiraju iz FIGAP II programa i Prijavni obrazac za projektne prijedloge vaninstitucionalnih partnera.

Naziv granta: Grant sredstva nevladinim organizacijama za projekte u prioritetnim  oblastima GAP BiH

Namjena granta je podrška nevladinim organizacijama za projekte koji doprinose implementaciji Strateškog cilja 1 GAP BiH u prioritetnim oblastima:

  • Rad  zapošljavanje i pristup ekonomskim resursima
  • Rod i sigurnost

Minimalan iznos sredstava koji se može dodijeliti po jednom projektnom prijedlogu je 10.000,00 KM, a maksimalan do 30.000,00 KM.

Projektni prijedlozi se dostavljaju lično ili putem pošte na adresu:

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH,

Agencije za ravnopravnost spolova BiH,

Dubrovačka 6, 71000 Sarajevo

tokom radnih dana (ponedeljak – petak, od 10 do 14.00), najkasnije 21 dan od objave na web stranici Ministartsva za ljudska prava i izbjeglice BiH (od 28.12.2020.)
Javni-poziv-1Preuzmi
Javni-poziv-cirilicaPreuzmiPrirucnik-za-dodjelu-grant-sredstavaPreuzmiObrazac-za-podnosenje-projektnih-prijedlogaPreuzmi

 
Objavljen poziv za projekte digitalizacije i inovacija u turizmu – Rok za dostavu 11. februar PDF Ispis E-mail

25.12.2020.

Izvršna agencija za mala i srednja preduzeća (EASME) objavila je poziv za podnošenje prijedloga projekata za podršku digitalizaciji i inovacijama u sektoru turizma koji se finansira iz Programa EU COSME 2014-2020, prenosi Business Magazine.

(Foto: Krivosheev Vitaly/shutterstock.com)

Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 11. februar 2021. godine do 17:00 sati.
Opći cilj poziva je podrška primjeni digitalizacije i inovacija u malim i srednjim preduzećima (MSP) koja se bave turizmom kroz transnacionalnu saradnju i izgradnju kapaciteta.

Specifični cilj poziva je razviti i uspostaviti transnacionalne i međusektorske šeme podrške za izgradnju kapaciteta za digitalnu transformaciju, inovacije i rješenja “pametnog” turizma u malim i srednjim preduzećima u oblasti turizma.

Na poziv se mogu prijaviti javne institucije, privatni subjekti (MSP), neprofitne organizacije, nevladine organizacije, međunarodne organizacije, institucije za obrazovanje i obuku, organizacije za poslovnu podršku itd.

Ukupan budžet iznosi 8 mil EUR.

 
<< Početak < « 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » > Kraj >>

Stranica 45 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 143