Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Prijava za učešće u takmičenju, podsticaj preduzetništvu PDF Ispis E-mail

02.07.2020.

https://www.mreza-mira.net/wp-content/uploads/2019/10/project-proposal-template-810x456-300x200.jpeg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" style="box-sizing:border-box;max-width:100%;border:0px;height:auto;vertical-align:middle;transition:transform 0.3s ease-in-out 0s;will-change:transform;width:670px">

Ujedinjene nacije, u okviru programa Ciljevi održivog razvoja, raspisuje konkurs za učešće u takmičenju pod nazivom Citizen Enrepreneurship Competition.

OBLAST:

Održivi razvoj

OPIS

Cilj takmičenja je da se osnaže preduzetnici širom svijeta u nastojanjima da stvore inovativne odgovore na izazove, na globalnom i lokalnom nivou. Takmičenje je otvoreno za kandidate iz cijelog svijeta koji žele da prijave projekte od društvenog značaja, a koji promovišu 17 Ciljeva održivog razvoja. Takmičenje je podijeljeno u tri kategorije, i to: takmičenje za odrasle, takmičenje za mlade i takmičenje u oblasti turizma, koje je podkategorija takmičenja za mlade. Najuspješniji učesnici će dobiti medalje i sertifikate na virtuelnoj Ceremoniji dodjele nagrada, u decembru 2020. godine.

USLOVI

Kandidati iz cijelog svijeta mogu da se prijave za učešće u takmičenju. Kandidati koji žele da se prijave za učešće u takmičenju za odrasle moraju imati više od 30 godina. Kandidati koji žele da se prijave za učešće u takmičenju za mlade i turizam moraju imati između 13 i 29 godina.

NAČIN PRIJAVE

Da bi se prijavili za učešće u takmičenju, kandidati su u obavezi da se registruju, a potom pijave projekat putem sledećeg linka: https://www.entrepreneurship-campus.org/register/

ROK ZA PRIJAVU:

30. septembar 2020. godine

Detaljnije na: https://www.entrepreneurship-campus.org/com…/how-to-enter/

mladiinfo.me

 
Održana 14.Izvještajno- izborna skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

25.06.2020.

14 skupština 4

Jučer je održana 14.Izvještajno-izborna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

Uvojeni su izvještaj o radu Upravnog odbora, Nadzornog odbora, stručne službe, te delegacije u Ekonomsko-socijalnom vijeću.

Skupština je usvojila i Program rada i finansijski plan za 2020.godinu, te usvojila izmjenu statuta Udruženja poslodavaca.

Pristupilo se i izboru organa u Udruženju poslodavaca BPK Goražde za mandatni period 2020-2024.godine.

Izabrani su novi članovi skupštine, tj.ukupno 19 članova skupštine.

Za predsjednika Skupštine izabran je Adnan Mirvić iz industrijske zone „Prevent“, tj. firme „Prevent components“, a za njegovog zamjenika je izabrana iz industrijske zone „Pobjeda“ Aida Kuduz iz firme „Tvornica alata Goražde“.

Jučer  se  Skupština Udruženja poslodavaca oprostila od Avda Kuljuha koji je tu funkciju obnašao punih 13.godina i koji je dao veliki doprinos u radu Udruženja poslodavaca.

Izabran je i novi Upravni odbor.

Za predsjednicu Upravnog odbora izabrana je Šejla Bojadžija, a za njenog zamjenika izabran je Zijo Tanjo.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Haris Ražanica.

14.skupšt 1

U 2020.godini Udruženje poslodavaca poseban akcenat će staviti na nastavak tripartitnog socijalnog dijaloga kroz Ekonomsko-socijalno vijeće u kojem je Udruženje poslodavaca legitimni predstavnik poslodavaca, te nastojati da se donesu što bolji propisi za poslodavce i stvaranje za njih boljih uslova za poslovanje.

U 2020.godini Udruženje poslodavaca će nastaviti sa započetim aktivnostima, te glavni fokus staviti na praćenje zakonskih propisa, poboljšanje pružanja usluga prema članovima, te raditi na nekim novim projekima koji se tiču promocije poslodavaca.

14 skupš 3

Također, neophodno je uspostaviti kvalitetniju komunikaciju i razmjenu mišljenja i iskustava između poslodavaca i nosioca izvršne i zakonodavne vlasti.

Kada je u pitanju kantonalni „korona“ zakon Skupština Udruženja poslodavaca podržava prijedlog ministarstva za privredu i Vlade BPK Goražde da se izmjeni Zakon o ublažavanju posljedica uzrokovanih stanjem nesreće i to na način kako smo i predlagali prije donošenja zakona.

Dakle, Udruženje poslodavaca BPK Goražde se zalaže da se finansijski potpomognu i oni privredni subjekti kojima je rad onemogućen ili znatno otežan zbog posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

14 skupština 5

14 skupš 2

 
VLADA BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE ODRŽALA 55 .REDOVNU SJEDNICU Utvrđen prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih posljedica uzrokovanih stanjem nesreće PDF Ispis E-mail

23.06.2020.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj 55.redovnoj sjednici utvrdila je i u skupštinsku proceduru, po skraćenom postupku, uputila prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih posljedica uzrokovanih stanjem nesreće, takozvanog „korona zakona“.

U izmjenama, Vlada je predložila da se sredstva izdvojena po ovom zakonu mogu koristiti i za pomoć korisnicima subvencije koji su u vrijeme trajanja pandemije koronovirusa imali znatno otežane uslove poslovanja koji su doveli do pada prihoda u odnosu na prihode ostvarene u istom periodu prethodne godine, a taj pad prihoda nastao je kao rezultat umanjenih privrednih aktivnosti izazvanih stanjem nesreće.

Postupak, način i visinu dodjele novčanih sredstava utvrdit će, na prijedlog Ministarstva za privredu, Vlada posebnom odlukom. Vlada će imenovati Komisiju koja će utvrditi prijedlog i visinu sredstava za odabrane korisnike, a Vlada će takođe donijeti i konačnu odluku .

Ovaj prijedlog došao je nakon obrađenih zahtjeva po javnom pozivu Ministarstva za privredu i procjene da će oko 50 posto sredstava na posebnom namjenskom podračunu za saniranje posljedica usljed pandemije, ostati neutrošeno ako se ne iskoriste na ovaj način.

Zbog kratkoće vremena, Vlada je predložila i da se produži rok važenja korona zakona, sa 30 na 60 dana po prestanku primjene odluke Vlade FBiH o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa.

 
Javna rasprava o Nacrtu prostornog plana Grada Goražda 2017-2037.godina PDF Ispis E-mail

15.06.2020.

Obaviještavaju se svi privredni subjekti sa područja Grada Goražda da će se javna rasprava o prostornom planu Grada Goražda održati 24.06.2020.godine u 14,00 sati u Domu mladih Centra za kulturu.

POZIV

 
Objavljen javni poziv ministarsta za privredu BPK Goražde za dodjelu finansijskh sredstava zbog pandemije COVID-19 PDF Ispis E-mail

08.06.2020.

Ministarstvo za privredu BPK Goražde je objavilo  javni poziv za dodjelu finansijskh sredstava  za pomoć privrednim subjektiima uzrokovanih pandemijom COVID-19.

Rok za podnošenje zahtjeva je 16.06.2020.godine do 16,00 sati.

JAVNI POZIV 

ZAHTJEV 

PROGRAM UTROŠKA SREDSTAVA

 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 55 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 126