Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
USAID WHAM - Poziv za dostavu projektnih prijedloga PDF Ispis E-mail

17.04.2020.

USAID WHAM - Poziv za dostavu projektnih prijedloga

USAID WHAM - Poziv za dostavu projektnih prijedloga

Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID-a) poziva sve zainteresovane i kvalifikovane organizacije da dostave svoje projektne prijedloge za podršku putem bespovratnih sredstava kako je detaljnije navedeno u nastavku

Datum izdavanja: 16 april 2020.
Datum zatvaranja: 11 maj 2020.
Ukupni iznos potencijalnih dodijeljenih sredstava: USD 100.000
Procijenjeni broj dodijeljenih ugovora: 5
Maksimalni iznos po ugovoru: USD 30.000

WHAM je objavio javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za podršku brzo-rastućih, izvozno-orijentisanih i izvozno spremnih malih i srednjih preduzeća iz sektora metala ili tekstila/obuće orijentisanih prema proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranja novih radnih mjesta.

Objavljeni javni poziv je fokusiran na nove i inovativne proizvode.

Za kompletnu dokumentaciju posjetite web stranicu http://www.whambih.org/.

Rok za dostavu aplikacija je 16:00 časova po lokalnom vremenu 11 maja, 2020. godine.
 
Sva eventualna pitanja o procesu i proceduri prijave molimo da pošaljete putem emaila najkasnije do 05. maja 2020. godine na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
 
 
O B A V I J E Š T E N J E PDF Ispis E-mail

10.04.2020.

nihad čulov - vizir

Obaviještavamo sva pravna i fizička lica sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, da se zaštitni viziri od domaćeg proizvođača firme „Jusri“ d.o.o. Goražde mogu pronaći u trgovinskim objektima „Lepenica company“ d.o.o., te na taj način svi zainteresovani mogu pronaći ovu vrstu zaštite u vrijeme pandemije koronavirusa.

 
OBRAZAC UPITNIKA O POSLOVANJU PRIVREDNIH DRUŠTAVA U NOVONASTALOJ SITUACIJI IZAZVANOJ KORONAVIRUSOM PDF Ispis E-mail

09.04.2020.

EKONOMSKO-SOCIJALNO VIJEĆE BPK GORAŽDE I KOORDINACIJSKO TIJELO ZA PRAĆENJE STANJA U PRIVREDI  IZRADILO JE  OBRAZAC UPITNIKA O POSLOVANJU PRIVREDNIH DRUŠTAVA U NOVONASTALOJ SITUACIJI IZAZVANOJ KORONAVIRUSOM, NA KOJI JE I VLADA BPK GORAŽDE DALA SAGLASNOST.

UPITNIK JE POTREBNO POPUNITI I DOSTAVITI GA NA ADRESU MINISTARSTVA ZA PRIVREDU BPK GORAŽDE (adresa: Ul.Maršala Tita br.13, Goražde)

UPITNIK

OBAVIJEST MINISTRA ZA PRIVREDU

 
ODRŽANA 11.SJEDNICA EKONOMSKO-SOCIJALNOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail

08.04.2020.

Cilj Vlade BPK Goražde je prioritetno pružanje interventne podrške obrtnicima čije je poslovanje obustavljeno naredbama nadležnih institucija u borbi protiv pandemije koronavirusa COVID-19

Podršku obrtnicima na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, čije poslovanje je obustavljeno provođenjem mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa COVID-19, u cilju očuvanja svakog radnog mjesta, interventno će pružiti Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i resorno ministarstvo.

Više...
 
STABILIZACIJSKI ZAKON | Pročitajte konačan tekst zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica koronavirusa PDF Ispis E-mail

06.04.2020.

Takva, zvanična verzija teksta ovog prijedloga zakona, bit će proslijeđena u hitnu parlamentarnu proceduru i sutra dostupna svim zainteresovanim na internet stranici Vlade FBiH.
Portal Klix.ba danas je objavio najvažniji član 4. ovog zakona, koji se u konačnoj verziji ne razlikuje suštinski. Član 4. predviđa subvencioniranje doprinosa na minimalnu platu i utvrđuje kriterije za tu mogućnost.

Zakon za koji je najavljeno da treba da spasi ekonomiju u Federaciji BiH možete pročitati u nastavku.

Više...
 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 60 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 96