Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Objavljen Vodič za samozastupanje za mikro, mala i srednja preduzeća u FBIH PDF Ispis E-mail

12.02.2020.

Objavljen je vodič za samozastupanje za mikiro, mala i srednja preduzeća u Federaciji BIH.

VODIČ

 
Održan peti modul edukacije na temu „Radni odnosi“ PDF Ispis E-mail

06.02.2020.

EDUKACIJA 06 02 2020 1

 

U organizaciji Udruženja poslodavaca BPK Goražde u saradnji sa „Revicon“-om danas je održan peti modul edukacije na temu: “ Radni odnosi“.

Predavač je bila Arnela Muhotić.

Obrađivale su se slijedeće teme:

PRVI BLOK

 

Više...
 
U MINISTARSTVU ZA PRIVREDU POTPISANI UGOVORI ZA PODRŠKU PRIVATNIM PREDUZEĆIMA I PODUZETNICIMA ZA 2019. GODINU PDF Ispis E-mail

14.01.2020.

Za razvoj privatnog sektora obezbijeđena sredstva u iznosu

od 50.000 KM

 

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mensad Arnaut potpisao je danas ugovore sa privatnim poduzetnicima, korisnicima sredstava za sufinansiranje projekata po „Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima na području BPK Goražde“ za 2019.godinu.

Više...
 
U SKLOPU USAID PROJEKTA “DIASPORA INVEST” PODRŠKU DOBILI I GORAŽDANSKI ULAGAČI IZ DIJASPORE HOTEL FEJZIĆ I HUBJER D.O.O. PDF Ispis E-mail

19.12.2019.

 

Na obilježavanju Dana investicija dijaspore u sklopu USAID Projekta "Diaspora Invest", danas je u Swissotel u Sarajevu održana konferencija u sklopu koje su predstavljene kompanije kojima su odobrena sredstva putem Javnog poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i otvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Više...
 
Održana 8.redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

16.12.2019.

esv 16.12.19-1

Na početku sjednice razmatrana je Informacija o stanju industrijskih zona na području BPK Goražde. Generalan zaključak je da se trebaju razvijati i industrijske zone u preostale dvije lokalne zajednice, te iskoristiti sve moguće kapacitete za otvaranje novih industrijskih pogona. Zaključeno je da se trebaju i uređivati postojeće industrijske zone, te stvarati što bolje uslove za poslovanje unutar industrijskih zona.

U nastavku sjednice Ekonomsko-socijalno vijeće BPK Goražde razmatralo je Informaciju efektima i realizaciji kreditne linije sa „BBI“ bankom.

Zaključak je da je do sada odobren veliki broj kredita za privredne subjekte i obrtnike, da su sredstva veoma povoljna, te da je ostalo još sredstava na rapolaganju, kao i da Vlada BPK Goražde redovno isplaćuje subvenciju dijela profitne marže od 2%.

esv 16.12.19-2

 

Razmatrana je i informacija o stanju poljoprivrede i ruralne infrastrukture na području BPK Goražde.

Zaključak po ovoj tački dnevnog reda je da se treba uraditi analiza efekata ulaganja u poljoprivredu i ruralnu infrastrukturu, te stimulisati i one poljoprivrednike koji drže manji broj grla stoke, kako bi se stimulisala održivost ljudi koji žive na selu.

Ekonomsko-socijalno vijeće BPK Goražde je razmatralo Informaciju o dodjeljenim koncesijama i efektima od koncesija. Zaključak je da se nije zadovoljno sa iznosom koji je naplaćen od korištenja resursa koje su date putem koncesije, te da u narednom periodu treba voditi aktivnosti na iskorištenje rude gipsa na lokalitetu Presjeka, eksploataciju kamena na lokalitetu „Međugradi“, kao i druge potencijalne lokalitete.

Na kraju sjednice razmatran je i Finansijski plan Službe za zapošljavanje BPK Goražde za 2020.godinu, te su doneseni određeni zaključci u cilju bolje iskorištenosti srestava predviđenih za aktivnu politiku zapošljavanja.

esv 16.12.19-3

 
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 65 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 85