Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
ZAPOČELA 16.PRIVREDNO-KULTURNA MANIFESTACIJA „DANI JABUKE“ GORAŽDE 2019. Manifestaciju “Dane jabuke” otvorila premijerka BPK Goražde Aida Obuća PDF Ispis E-mail

10.10.2019.

Manifestaciju “Dane jabuke” otvorila premijerka BPK Goražde Aida Obuća

U Goraždu je danas otvorena 16. privredno-kulturna manifestacija „Dani jabuke“ Goražde 2019.

Svečanoj ceremoniji otvaranja na platou ispred Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ u Goraždu, uz veliki broj građana, prisustvovali su zvaničnici  izvršne i zakonodavne vlasti BPK Goražde i Federacije BiH, kao i susjednih gradova u Republici Srskoj.

Više...
 
U organizaciji Udruženja poslovnih žena BIH i Udruženja poslodavaca BPK Goražde održani susreti poslovnih žena "Kafa u 5 do 5" PDF Ispis E-mail

08.10.2019.

upz 08.10-1

 

Udruženje poslovnih žena u BiH organizovalo je u Goraždu, 08.10.2019. godine u prostorijama Biznis centra Goražde susret sa ženama iz Goražda i okruženja. Susreti se organizuju pod nazivom "Kafa u 5 do 5" i namjenjeni su uspostavljanju mreže žena koje aktivno djeluju u oblastima privrede, društva, poljoprivrede i svim ostalim koji se svojim radom i zalaganjem izdvajaju od prosjeka zajednice i društva u cjelini.Udruženje poslodavaca BPK je bilo domaćin ovog druženja „ Kafa u 5 do 5“.

Udruženje je sa magazinom Gracija pokrenulo nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođe do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe.

upz 08.10-2

Uspostavljanjem nagrade „Snaga izvrsnosti“ želimo društvu, koje je danas preplavljeno u najmanju ruku sivim, a nerijetko i crnim vijestima i primjerima, pokazati i slaviti „heroine našeg doba“. Na pijedestal želimo staviti žene koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe. „Snaga izvrsnosti” slavi žene koje ostavljaju trag u svojim zajednicama. Slavi žene koje nas potiču da budemo bolji, koje nam pokazuju kako se može bolje i više. Želimo pokazati svjetliju stranu Bosne i Hercegovine! – kazala je Dragana Grbić – Hasibović.

upz 08.10.-3

Nagrada će se dodijeliti u sedam oblasti i to: Poduzetništvo, Nauka i obrazovanje, Društveni angažman, Mediji i kultura, Sport, Opstanak i Poljoprivreda. Do polovine oktobra 2019. je otvoren Javni pozivza nominacije za nagradu, a nominirati mogu svi građani i građanke Bosne i Hercegovine. Po zatvaranju Javnog poziva slijedi ocjenjivanje pristiglih prijava kao i glasanje javnosti (online).

upz 08.10-4

upz 08.10-6

 

Više...
 
Održan trening u okviru projekta: „Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih'' u cilju jačanja lokalnog partnerstva na polju obrazovanja odraslih PDF Ispis E-mail

08.10.2019.

aldi 8.10.19-1

 

Danas je u Goraždu, u prostorijama Udruženja ALDI, održan trening za partnere na projektu ''Jačanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih'', koji finansira DVV International – Ured za BiH.

U okviru pomenutog projekta, a u cilju jačanja partnerstva javnog, privatnog i civilnog sektora u razvoju vještina odraslih osoba potpisan je Memorandum o saradnji, što je ključno za uspjeh u implementaciji politika i napora svih aktera o oblasti cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih.

Obrazovanje odraslih podrazumijeva partnersku djelatnost i zajedničku odgovornost različitih aktera: vlasti, poslodavaca i zaposlenih, privrednih i stručnih asocijacija, udruženja, obrazovnih institucija i pojedinaca. S tim u vezi, lokalno partnerstvo predstavlja zajednički odgovor pomenutih aktera na izazove socijalno-ekonomskog razvoja i potrebe pojedinaca i preduzeća za znanjima i vještinama i osnovni mehanizam planiranja i razvoja stručnog obrazovanja i obuke odraslih.

Više...
 
Šta će nove mjere Vlade FBiH značiti za one sa niskim platama PDF Ispis E-mail

02.10.2019.

 
Šta će nove mjere Vlade FBiH značiti za one sa niskim platamaIzvor: N1
Goran Miraščić i Adnan Smailbegović

Zaposlenici s primanjima do 800 KM bit će oslobođeni plaćanja poreza na dohodak, nova je mjera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom planiraju rasteretiti privrednike. Ekonomisti i poslovna zajednica jedinstveni u ocijeni da je ukidanje dohotka do određenog iznosa dobar potez, ali ne na način kako je to predloženo. O detaljima plana Vlade FBiH da rastereti privrednike za Novi dan govorili su Goran Miraščić, savjetnik federalnog premijera i Adnan Smailbegović, predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH.

N1: Gospodine Miraščija, prvo da objasnimo ovu mjeru Vlade FBiH da plate do 800 KM ne oporezuje?

Više...
 
Udruženje poslovnih žena BIH produžilo javni poziv do 10.oktobra 2019.godine za nagradu: "SNAGA IZVRSNOSTI" PDF Ispis E-mail

01.10.2019.

Udruženje poslovnih žena BIH produžilo je javni poziv za nominaciju za nagradu: "SNAGA IZVRSNOSTI"  do 10.oktobra 2019.godine.

Projekat se provodi u saradnji sa magazinom "GRACIJA"

O nagradi: https://upzbih.ba/nagrada/

 Nominujte kandidatkinju: https://upzbih.ba/nominuj/ 
Nominacije za nagradu izvrsnosti: https://upzbih.ba/nominacije/ 
 
 
 
 
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 69 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 144