Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Dodijeljena priznanja lokalnim kompanijama koje su dale doprinos razvoju srednjeg stručnog obrazovanja na prostoru BPK Goražde PDF Ispis E-mail

15.08.2019.

Dodijeljena priznanja lokalnim kompanijama koje su dale doprinos razvoju srednjeg stručnog obrazovanja na prostoru BPK Goražde

Na danas održanoj ceremoniji u prostorijama Biznis centra u Goraždu, dodijeljena su priznanja Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport predstavnicima sedam kompanija s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na ime doprinosa u razvoju srednjeg stručnog obrazovanja u ovom kantonu.

Više...
 
Novi zakon o PDV-u donosi stare nevolje PDF Ispis E-mail

15.08.2019.

Nastavićemo da se kroz javne rasprave borimo za bolji ambijent u privredi.

Poručili su domaći privrednici komentarišući proces donošenja novog zakona o PDV-u, u čiji nacrt Uprava za indirektno oporezivanje BiH, bar zasad, nije uvrstila njihove zahtjeve i zamjerke.

Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH, kaže da su dali svoje prijedloge na ovaj zakon, ali da UIO u prvom krugu nije usvojio nijedan od njihovih prijedloga.

Više...
 
Održana 50. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

18.07.2019.

IMG 2546

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 18.07.2019.godine 50. redovnu sjednicu, jedanaestu u novom sazivu, na kojoj se našlo 14 tačaka dnevnog reda.

Upravni odbor je nakon usvajanja Zapisnika sa predhodne sjednice razmatrao finansijski izvještaj Udruženja poslodavaca BPK Goražde za 6 mjeseci 2019.godine.

U nastavku sjednice Upravni odbor se upoznao sa aktivnostima između dvije sjednice, pri čemu je zaključeno da je bilo mnogo aktivnosti i pri čemu je zapažena uloga Udruženja poslodavaca u svim sferama društvenog života. Poseban akcenat je stavljen na posjetu Vlade BPK Goražde privrednim subjektima i o tome se posebno razgovaralo.

Više...
 
ODRŽANE JAVNE RASPRAVE O NACRTU ZAKONA O UNAPRIJEĐENJU LOKALNOG POSLOVANJA U BPK GORAŽDE PDF Ispis E-mail

15.07.2019.

Cilj izrade ovog zakonskog rješenja je stvaranje povoljnijeg ambijenta za poslovanje privrednih subjekata na području BPK Goražde

Nakon općina Foča i Pale u FBiH, u Goraždu je juče održana i posljednja po redu javna rasprava o nacrtu Zakona o unaprijeđenju lokalnog poslovanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Javnu raspravu organizovalo je Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u saradnji sa Ustavnom i zakonodavno-pravnom komisijom  i Komisijom za privredu i ekonomsku politiku Skupštine BPK Goražde.

Više...
 
Tri miliona eura za mikro, mala i srednja poduzeća u BiH PDF Ispis E-mail

02.07.2019.

Mikro, mala i srednja poduzeća (MMSP) i poduzetnici u BiH od danas mogu imati koristi od bespovratnih sredstava u okviru Poziva za dostavljanje prijedloga projekataza partnerstva u oblasti izvozno orijentisanih sektora, zahvaljujući EU4Business projektu.

Ukupno tri miliona eura bit će dostupno za projkete koji razvijaju inovativnost, saradnju, digitalizaciju i poslovno okruženje, rečeno je danas u Sarajevu prilikom predstavljanja ovog poziva.

Šef Sekcije Operacija za pravosuđe, unutrašnje poslove i reformu javne uprave pri Delegaciji EU u BiH Nicolas Bizel kazao je da se radi o četvrtom pozivu za dostavljanje prijedloga projekata, te podsjetio da su ranije objavljeni pozivi koji su se odnosili na poljoprivredno-prehrambeni sektor i ruralni razvoj, sektor turizma i sektor poduzetništva.

Više...
 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 72 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 148