Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Objavljen Zahtjev za aplikacije - WHAM za podršku preduzećima u metalnoj, tekstilnoj i drvnoj industriji PDF Ispis E-mail
  • 24.06.2019.

    Request for Applications

    Issuance Date: 24-June-2019
    Closing Date: 31-August-2019
    Total Potential Funding: USD 300,000

    Estimated Number of Awards: 10

    Maximum Award: USD 50,000

    WHAM published a Requests for Applications (RFAs) targeted to support high-growth, exporting or export-ready enterprises, in metal, wood and/or textile/footwear industries, aiming to expand capacity, reach more markets, and generate greater employment.

    RFA published is focused on improving workforce, access to markets and product quality.

    For full RFA visit http://www.whambih.org/.

    Deadline for receiving Grant Applications is 4:00PM local time on August 31, 2019. The RFA will be closed earlier if all the potential funding is exhausted. We encourage interested organizations to submit their application as soon as possible.

Više...
 
Posjeta kompanijama „Prevent“d.o.o i „Prevent Components“ u Vitkovićima PDF Ispis E-mail

20.06.2019.

Posjeta kompanijama „Prevent“d.o.o i „Prevent Components“ u Vitkovićima

U nastavku posjeta privrednim subjektima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na čelu sa premijerkom Aidom Obućom, te dopredsjedavajućim Skupštine BPK Edimom Fejzićem, posjetila je danas pogone firmi „Prevent“ d.o.o. Goražde i „Prevent Components“ Goražde, čija je proizvodnja od velikog značaja kako za održavanje nivoa zaposlenosti, tako i u podizanju proizvodne moći u ovom dijelu našeg kantona.

Više...
 
VLADA BPK GORAŽDE POSJETILA GRAĐEVINSKE FIRME „OKAC“ D.O.O. I GPD „DRINA“ D.D. PDF Ispis E-mail

18.6.2019.

Iskazana spremnost za međusobnu saradnju u cilju stvaranja što boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata na prostoru BPK Goražde

U okviru posjeta privrednim subjektima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođena premijerkom Aidom Obućom,  posjetila je juče  firme „Okac“d.o.o. i  GPD „Drina“ d.d. .  Sastanku sa menadžmentom ovih firmi prisustvovala je i direktorica MPI „Mlin“ Ustikolina.

Više...
 
POSJETA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA NA PODRUČJU BPK GORAŽDE PDF Ispis E-mail

14.06.2019.

Podrška Vlade ići će u pravcu stvaranja boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata

U nastavku posjeta lokalnim privrednim subjektima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na čelu s premijerkom Aidom Obućom danas je posjetila firme „Emka Bosnia“ d.o.o. i „EBI“ d.o.o. Goražde.

Riječ je o radnim posjetama Vlade koje će biti upriličene svim većim privrednim subjektima na području kantona,  a čiji je cilj upoznavanje s problemima privrede i sagledavanje mogućnosti za podršku Vlade u njihovom rješavanju.

Više...
 
PRVA RADNA POSJETA PRIVREDNIM DRUŠTVIMA NA PODRUČJU KANTONA Vlada BPK Goražde posjetila privredne subjekte na prostoru Industrijske zone „Pobjeda“ PDF Ispis E-mail

13.06.2019.

Vlada BPK Goražde posjetila privredne subjekte na prostoru Industrijske zone „Pobjeda“

U skladu s ranijim najavama, članovi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde predvođeni premijerkom Aidom Obućom danas su posjetili goraždanske privredne subjekte na lokalitetu Industrijske zone „Pobjeda“.

Na sastancima s predstavnicima menadžmenta firmi UNIS „Ginex“ d.d., Pobjeda „Technology“ i Tvornica alata „Goražde“, kojima je prisustvovao i dopredsjedavajući Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edim Fejzić, razgovarano je o trenutnim aktivnostima ovih firmi, kao i njihovim budućim planovima.

Osim upoznavanja novog saziva Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde s menadžmentom pomenutih privrednih subjekata, cilj posjete bili su i razgovori o mogućim načinima saradnje na stvaranju boljeg poslovnog okruženja na području kantona.

Kako je istaknuto, Bosansko-podrinjski kanton Goražde je prvi kanton u Federaciji BiH koji bi uskoro trebao dobiti Zakon o lokalnom poslovanju koji uređuje najvažnija pitanja u oblasti lokalnog poslovanja, uključujući i stvaranje pretpostavki za novo investiranje.

Više...
 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 73 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 124