Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Otvoren 10. "Grapos Expo" - U fokusu razvoj malih i srednjih preduzeća: Sajmu prisustvovavali predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

16.04.2019.

Otvoren 10. Grapos Expo - U fokusu razvoj malih i srednjih preduzeća
 OTVORI GALERIJU

Danas je u Gračanici otvoren jubilarni, 10. po redu Međunarodni sajam poduzetništva i obrta ”GRAPOS – EXPO”. Ova, sada već tradicionalna manifestacija, ove godine se održava na 11.000 kvadratnih metara zatvorenog i 6.000 kvadrata otvorenog prostora u Poslovnoj zoni „Fering“ u Gračanici, a činjenica da je okupio više od 330 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švedske i drugih zemalja, govori u prilog činjenici da je „Grapos Expo“ najveći sajam ove vrste u regionu.

"Za Tuzlanski kanton i Gračanicu ovaj sajam je svojevrstan praznik, a mogu slobodno reći, danas je on i jedan od zaštitnih znakova Gračanice i Tuzlanskog kantona. Uzimajući u obzir da je cilj sajma GRAPOS EKSPO ostvarivanje pozitivnog utjecaja na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, te povećanje konkurentnosti privrednog sektora, kao i bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata i poduzetničkih regija, možemo reći da se on u potpunosti poklapa sa strateškim opredjeljenjem Vlade Tuzlanskog kantona", rekao je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, koji se u ime pokrovitelja Sajma, Vlade Tuzlanskog kantona, obratio posjetiocima. 

Osim premijera Suljkanovića, na svečanoj ceremoniji otvaranja Sajma, učesnicima Sajma i prisutnim gostima su se obratili direktor Sajma Nedžad Nuhanović, načelnik općine Gračanica Nusret Helić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Prema mišljenjima izlagača i posjetilaca, ovogodišnji sajam Grapos expo po svom sadržaju i obimu, tematskim cjelinama i učesnicima može biti uzor ne samo sajmovima u BiH, nego i šire. Sajam je obogaćen raznim okruglim stolovima na različite ekonomske i privredne teme, panel diskusijama i predavanjima na kojima će učestvovati eminentni stručnjaci iz oblasti privrede i politike. 

U okvirima Sajma Vlada Tuzlanskog kantona će, putem Ministarstva privrede, a u saradnji sa Privrednom komorom TK održati i prezentaciju o privrednim potencijalima Tuzlanskog kantona. Ovom prilikom privrednici će dobiti informacije o podrškama koje pružaju Vlada i Ministarstvo privrede TK kao i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, te saznati pojedinosti koje se tiču javno-privatnog partnerstva.

"Svi sadržaju imaju za cilj razvoj i stvaranje novih ideja, a time i novi radnih mjesta što je glavni moto Sajma. Novost ove godine je auto šou i kvalitetne vansajamske aktivnosti, te veliki broj proizvodnih firmi i popusti, nagrade i prezentacije", rekao je direktor sajma Nedžad Nuhanović.

U svom obraćanju prisutnima Nusret Helić, načelnik Općine Gračanica u ime organizatora i domaćina rekao je kako je samo udruživanjem snaga, volje i pameti moguće stvarati povoljniju klimu za razvoj društva, te da tako i ovaj  Sajam omogućuje stvaranje novih poslovnih prilika.

Sajam u Gračanici bit će otvoren do 19. aprila.

Predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde posjetili su sajam u Gračanici, te iskoristili priliku za upoznavanjem sa poslovnim partnerima, te uspostavljanjem neke buduće saradnje.

Također, upriličena je posjet Udruženju poslodacaca općine Gračanica, gdje se razgovaralo o budućoj zajedničkoj saradnji, te o uzvratnoj posjeti poslodavaca sa područja BPK Goražde Gračanici.

sajam gračan 4

 

sajam grač 3

sajam grač 5

 
Održan edukacijsko-konsultativni sastanak sa poslodavcima BPK Goražde PDF Ispis E-mail

15.04.2019.

ep 15.4.19-2

Udruženje poslodavaca FBIH u saradnji sa Udruženjem poslodavaca BPK Goražde danas je održalo edukacijsko-konsultativni sastanak sa poslodavcima sa područja BPK Goražde, a kako bi se podijelile informacije o tržišnom snabdijevanju električnom energijom i aktuelnim trendovima na tržištu.


Edukaciju su držali zaposlenici Sektora za snabdijevanje, a istoj je ispred EPBiH učestvovao izvršni direktor za snabdijevanje i trgovinu, rukovodilac Sektora za snabdijevanje sa saradnicima, direktor podružnice i rukovodilac djelatnosti snabdijevanja sa saradnicima.

 

ep 15.14.19-1

 

KAKO SE FORMIRAJU CIJENE ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA KOMPANIJE ?

 Cilj sastanka je predstavnike kompanija upoznati sa osnovnim informacijama o tržišnom snabdijevanju električnom energijom i aktuelnim trendovima na tržištu, kao i razmotriti mogućnosti unapređenja poslovno-partnerskih odnosa između članica UPFBiH i Elektroprivrede BiH.

 

 

 

 


Tokom sastanka u Goraždu predstavnike kompanija zanimalo je da li EPBiH namjerava uspostaviti neku vrstu sistema savjetovanja svojih kupaca na tržištu električne energije, na dnevnoj bazi, odnosno, da li je moguće napraviti sistem e-konsultacija gdje se kupci mogu obratiti kako bi pravovremeno dobili odgovor.

 

 

 

 


„JP Elektroprivreda BiH je i do sada bila svojim kupcima na raspolaganju za sve savjetodavne usluge iz oblasti nabavke električne energije na tržištu. Namjera nam je da ovaj konsultacijski aspekt unapređujemo u narednom periodu. Web stranica će biti obogaćena sadržajem koji je vezan za često postavljana pitanja iz oblasti tržišta električne energije, a naši zaposlenici će tržišnim kupcima stajati na raspolaganju po različitim komunikacijskim kanalima, dakle savjeti se mogu tražiti telefonom, e-mailom, pismenom korespondencijom, putem web stranice pa i socijalnih mreža“, istaknuli su predstavnici EPBiH. 

 

 

 

 


Također su istaknuli da JP Elektroprivreda BiH ima strateško opredjeljenje da radi digitalnu transformaciju poslovanja u cilju povećanja produktivnosti i kvaliteta usluga. 

 

 

 

 


„S druge strane, jako nam je važno da naši kupci razumiju koncept otvorenog tržišta električne energije, ali i da im dokažemo da na tom istom tržištu JP EPBiH nudi najkonkurentiji proizvod uz najbolju dodatnu uslugu. U tom smislu e-konsultacije će biti naše opredjeljenje i nešto što namjeravamo ove godine ponuditi našim kupcima na tržišnom snabdijevanju“, kažu iz JP EPBiH.

 

 

 


EPBiH na području BPK ima oko 13.000 kupaca od čega su krajem prošle godine njih 220 bili tržišni kupci, odnosno, oni koji su dobrovoljno izabrali snabdjevača. Oko 11.800 kupaca na području BPK su domaćinstva, a ostalo čine kompanije, privredna društva, institucije, obrti itd.

 
Održana trinaesta Izvještajna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

10.04.2019.

SK 10.04.19-1

Danas je održana trinaaesta Izvještajna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde na kojoj se našlo 8 tačaka dnevnog reda.

Predsjednik Skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde gosp. Avdo Kuljuh na početku Skupštine pozdravio je sve prisutne i predložio dnevni red koji je jednoglasno usvojen.

Nakon usvajanja dnevnog reda pristupilo se izboru verifikacione komisije, zapisničara i ovjerivača zapisnika.

Druga tačka dnevnog reda se odnosila na obraćanje Skupštini gostiju.

Više...
 
Održana 49. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

04.04.2019.

uo 4.4.19-2

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 04.04.2019.godine 49. redovnu sjednicu, desetu u novom sazivu, na kojoj se našlo 12 tačaka dnevnog reda.

Upravni odbor je nakon usvajanja Zapisnika sa predhodne sjednice i primanja k znanju informacije o aktivnostima između dvije sjednice, donio Odluku o održavanju 13.redovne Skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde koja će se održati 10.04.2019.godine.

Više...
 
U SARAJEVU ODRŽAN ZAVRŠNI SASTANAK ‘’LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE U BIH’’- POTPISAN MEMORANDUM O ZAJEDNIČKOJ SARADNJI U CILJU UMREŽAVANJA LEP-ova PDF Ispis E-mail

.04.2019.

 

Projekat ‘’Lokalna partnerstva za zapošljavanje u BiH’’ u kojem je učestvovao i Grad Goražde tokom prethodne tri godine uspješno je implementiran i u našoj lokalnoj zajednici. Tim povodom danas je u Sarajevu u hotelu Swissotel održan završni sastanak svih učesnika ovog projekta.

Više...
 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 77 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 133