Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
U Goraždu održana prezentacija „ Nove kreditne linija“ Razvojne banke Federacije BiH PDF Ispis E-mail

09.03.2016.

IMG 1930

U Goraždu je jučer u organizaciji Udruženja poslodavaca FBiH, uz organizacijsku i tehničku podršku Udruženja poslodavaca BPK Goražde Razvojna banka FBiH održala prezentaciju „ Nove kreditna linije“ uz prisustvo velikog broja poslodavaca sa područja BPK Goražde.

Uprava Razvojne banke FBiH preduzela je niz mjera na usklađivanju svog poslovanja sa potrebama poslodavaca.

Nadzorni odbor Razvojne banke FBiH je donio Odluku o novim kreditnim linijama kojim se bitno smanjuje kamatne stope i do 3% te 2-3 puta snižavaju troškovi obrade kredita. Istovremeno došlo je i do povećanja kreditnog portofilia. Na ovaj način Razvojna banka FBiH u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta daje podršku realnom sektoru sa posebnim akcentom na mala i srednja preduzeća.

Više...
 
Udruženje poslodavaca BPK Goražde u posjeti Klubu za traženje posla PDF Ispis E-mail

25.2.2016.

12509219 935927136499327 2399447341395886141 n

Polaznici februarske grupe u Klubu za traženje posla, u toku poslednjeg dana radionice imali su priliku da dožive i “realan susret“ sa poslodavcem, te sa istim obaviti simulaciju intervjua za posao.

Više...
 
Udruženje poslodavaca BPK Goražde prisustvovalo seminaru: „ Društveni ( socijalni) dijalog): čemu služi i kako se vodi“ PDF Ispis E-mail

25.2.2016.

društv dij 4

U organizaciji Centra civilnih inicijativa u Sarajevu je 23. i 24.2.2016.godine  organizovan seminar na temu: „Društveni ( socijalni) dijalog : čemu služi i kako se vodi“ na kome je ispred Udruženja poslodavaca BPK Goražde prisustvovao Adnan Bukva.

Prezentaciju „Šta je društveni dijalog i kako se koristi“ predstavili su predsjednici Holandske organizacije poslodavaca i Udruženja sindikata Holandije : Jan-Willem van der Braak i Meindert van der Berg.

Na seminaru su rađene i plenarne diskusije kao i vježbe i odgovori na pitanja kako društveni dijalog učiniti djelotvornijim.

Više...
 
FZZZ objavio javne pozive: Prilika za poslodavce i nezaposlene PDF Ispis E-mail

18.2.2016.

Federalni zavod za zapošljavanje raspisao je tri javna poziva koji će pomoći nezaposlenim da lakše dođu do posla, mladim da usavrše svoje znanje i steknu radno iskustvo, a poslodavcima da na kraju programa dobiju najbolje radnike.

Prvi javni poziv odnosi se na učešće u realizaciji Programa pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje 2016 – Obukom do zaposlenja, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Finansijska sredstva za realizaciju Programa u iznosu od 1.000.000,00 KM osigurao je Federalni zavod za zapošljavanje, koji i će implementirati program.

Cilj Programa je da se omogući priprema za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje, u konkretnom poslovnom okruženju, za 600 osoba, od kojih će se zaposliti najmanje 420 osoba.

Ovaj program je fokusiran na nezaposlene osobe koje nemaju potrebna znanja i vještine, posebno kada su u pitanju nove metode i tehnologije rada u sektoru privrede (metaloprerada, drvoprerada, tekstil, turizam i ugostiteljstvo, prerađivačka industrija u najširem smislu), ali i u medicinskom sektoru, građevinarstvu, prehrambenom sektoru i slično.

Više...
 
Obilježeno 10 godina od osnivanja Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

17.2.2016.

IMG 1880

U Sali ministarstva za privredu BPK Goražde danas je uz prisustvo predstavnika Vlasti, poslodavaca, sindikata, te gostiju upriličeno obilježavanje 10 godina od osnivanja Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde.

Podršku u osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća, kao tripartitnog tijela kojeg čine predstavnici vlasti, poslodavaca i sindikata, pružila je Misija OSCE-a u BiH s ciljem omogućavanja konstruktivnog dijaloga između socijalnih partnera na rješavanju ekonomsko-socijalnih pitanja od značaja za građane.

Ovim povodom predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća Ibro Mašala osvrnuo se na dosadašnji rad ovog partnerskog tijela koje je u proteklom periodu dalo značajan broj prijedloga i sugestija za poboljšanje stanja u oblasti ekonomske i socijalne politike u ovom kantonu.

Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>

Stranica 138 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 157