Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
PREVENT COMPONENTS D.O.O. GORAŽDE NA PRVOM MJESTU MEĐU SREDNJIM KOMPANIJAMA U BIH PDF Ispis E-mail

10.07.2015.

Dodjelu priznanja za 100 najvećih velikih, srednjih i malih kompanija u BiH rangiranih po ukupnom prihodu, izvozu i neto dobiti u 2014. godini ove godine Poslovne novine realizirale su u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH (VTK BiH), a dodjela priznanja kompanijama koje su u prošloj godini ostvarile najbolje rezultate poslovanja održana je jučer u prostorijama VTKBiH u Sarajevu.

Rang liste su, kao i ranijih godina, objavljene u specijalnom izdanju Poslovnih novina “100 najvećih”. Rangiranje je rađeno na bazi kategoriziranja malih, srednjih i velikih preduzeća definisanih Zakonom o računovodstvu i reviziji za koje su ključni kriteriji bili visina prihoda, prosječna vrijednost imovine i prosječan broj uposlenika. Za kategorizaciju po veličini kompanije su morale zadovoljiti najmanje dva od tri navedena uslova.

Više...
 
ESV: Nastavljeno razmatranje radnog teksta Zakona o radu PDF Ispis E-mail

06.07.2015.

esv 06.07.15

Članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) za teritoriju Federacije BiH danas su nastavili s razmatranjem radnog teksta novog zakona o radu (ZOR).

Tri partnera, Udruženje poslodavaca (UP) FBiH, Savez samostalnog sindikata (SSS) BiH i Vlada FBiH do sada su razmatrali više od pola članova, veći dio njih je usaglašen, a neki će ponovo biti razmatrani na narednim sjednicama.

UPFBiH i SSSBiH skupa su analizirali 48 članova, poslije čega su im se pridružili predstavnici Federalne vlade.

Neusaglašeni su u nekoliko članova za koje se smatra da su od velike važnosti, a tiču se definiranja plata i ugovora o radu.

Više...
 
Iz medija : Glas Goražda objavio posjetu privrednika Gračanice Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde PDF Ispis E-mail

 Lokalni printani medij  "Glas Goražda" konstantno prati rad Udruženja poslodavaca BPK Goražde, tako je i ovaj propratio posjetu privrednika Gračanice općini Goražde i kantonu BPK Goražde. Isjećak iz novina može se pogledati na slijedećem linku:

Glas goražda : juni 2015 godine - posjeta Privrednika Gračanice Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde 

 slika

Tehnička služba Udruženja poslodavaca BPK Goražde.

 
ESV od ponedjeljka svaki dan razmatra radni tekst novog zakona o radu PDF Ispis E-mail

3.7.2015.

Iz Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) za teritoriju Federacije BiH najavljeno je da će od narednog ponedjeljka rasprava o radnom tekstu novog zakona o radu (ZOR) biti vođena svaki radni dan.

Do sada su razmatrana 72 od 183 člana zakona, veći dio je usaglašen, a neki od njih će ponovo biti razmatrani na narednim sjednicama.

Udruženje poslodavaca (UP) FBiH i Savez samostalnog sindikata (SSS) BiH analizirali su 48 članova, poslije čega su im se na sjednici pridružili predstavnici federalne Vlade. Nakon usaglašavanja stavova članova ESV-a, radna verzija zakona će ići u dalju proceduru.

Više...
 
„Privredni vodiči BPK Goražde“ podjeljeni u 29 ambasada i u mnoge druge institucije u Sarajevu PDF Ispis E-mail

03.07.2015.

p.vodič 6.5.15

Dana 01.07. i 02.07.2015.godine Udruženje poslodavaca BPK Goražde je u cilju promovisanja privrednog potencijala BPK Goražde vršilo promociju „ Privrednih vodiča BPK Goražde“ po ambasadama i drugim državnim i sličnim institucijama koji bi za rezultat trebao imati bolje upoznavanje privrednih subjekata sa područja BPK Goražde i mogućnost za eventualno povezivanje i sklapanje novih poslova.

Sve ambasade su generalno zadovoljne što smo im omogućili da se bolje upoznaju sa privrednom slikom ovog dijela Bosne i Hercegovine i obečali bolju privrednu saradnju sa BPK Goražde.

Takođe i državne institucije kojima smo uručili naše privredne vodiče su zahvalne na tome što smo im dostavili ove publikacije, te su obećali unapređenje privredne saradnje sa općinom Goražde i cijelim kantonom.

Više...
 
<< Početak < « 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 » > Kraj >>

Stranica 151 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 142