Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Dodjela sredstava trajnog Revolving fonda PDF Ispis E-mail

26.05.2015.

Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici donijela nekoliko odluka o davanju prethodne saglasnosti na prijedloge rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2014. godinu.

Ovim odlukama su privrednim društvima “Miličević” d.o.o. Kreševo, “Krupa kabine” d.o.o. Bosanska Krupa, “Praktik” d.o.o. Sarajevo, “Rama Glas” d.o.o. Sarajevo i “Pobjeda Technology” d.d. Goražde dodijeljeno je po 300.000 KM, a privrednom društvu “Kuvet” d.o.o. Kalesija 250.000 KM.

Više...
 
Održana 8. redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

23.06.2015.

 

IMG 1749

Jučer je održana osma redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde na kojoj se našlo sedam tačaka dnevnog reda. Nakon usvajanja Zapisnika sa sedme redovne sjednice prešlo se na rad i raspravu po tačkama dnevnog reda.

Druga tačka  je bila Izvještaj o radu Ekonomsko-socijalnog vijeća za 2014.godinu u kojem je konstatovano da su održane 3.sjednice i da je Vijeće radilo u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima i da su se sjednice održavale po potrebi, zavisno od materijala koji su bili važni za razmatranje. Od važnih tačaka koje su razmatrane posebno su istaknute : Zakon o industrijskim zonama, Zakon o koncesijama, Zakon o porezu na dobit Federacije BiH, razmatranje Izvještaja o radu Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2013.godinu, Zakona o komunalnim taksama, Zakona o porezu na imovinu, naslijeđe i poklon, Implementacija ciljeva i politika Skupštine BPK Goražde za 2013.godinu i drugo.

Više...
 
Predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde prisustvovali na sastanku sa Premijerom FBiH na temu „Reformska agenda za Bosnu i Hercegovinu“ PDF Ispis E-mail

19.06.2015

IMG 1743

Predstavnici 10 privrednih subjekata iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prisustvovalo je na sastanku sa Premijerom FBiH i resornim ministrima na temu „Reformska agenda za Bosnu i Hercegovinu“ koja ima za cilj rasterećenje privrede i stvaranje boljeg poslovnog ambijenta i boljih uslova privređivanja za poslodavce koji se održao u Mostaru 17.06.2015 godine u hotelu „Mepas“.

Sastanku je koji je organizovalo Udruženje poslodavaca FBiH prisustvovalo 200 poslodavaca iz cijele Federacije BiH koji su iznijeli svoje probleme i bili su izričiti u svojim namjerama da traže smanjenje kako fiskalnih tako i parafiskalnih nameta koji umnogome otežavaju njihove poslovanje i stvaraju barijere za nova investiciona ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta.

IMG 1742

Više...
 
Nameti privredi održavaju administraciju PDF Ispis E-mail

15.06.2015.

Privrednici u RS očekuju od Vlade RS da do kraja godine smanji broj i iznose parafiskalnih nameta, a ne samo da formira njihov registar.

Naime, analize nevladinih organizacija su pokazale da u BiH ima od 400 do 500 parafiskalnih nameta na svim nivoima vlasti.

Iz Centara civilnih inicijativa (CCI) kazali su da od bh. privrede godišnje bude naplaćeno između 500 miliona i milijardu KM po osnovu parafiskalnih nameta, a da se zauzvrat od države dobije malo ili ništa.

Više...
 
Stavljena van snage Odluka o mjerama neposredne kontrole cijena određenih proizvoda i usluga PDF Ispis E-mail

11.06.2015.

IMG_7327

Na 19.toj redovnoj sjednici održanoj 11.06.2015.godine Vlada BPK Goražde je na prijedlog Ministarstva za privredu i uz preporuku Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK, stavila van snage Odluku o mjerama neposredne kontrole cijena određenih proizvoda i usluga od interesa za Bosansko-podrinjski kanton Goražde utvrđivanjem marži, uz obavezu da ukoliko se ukaže potreba za njenim ponovnim uvođenjem, novom odlukom propiše potrebne mjere.

Izvor:www.bpkg.gov.ba

 
<< Početak < « 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 » > Kraj >>

Stranica 152 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 157