Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Njemačka RTV ARD: Bekto Precisa čudo Goražda, rade za Mercedes i Porsche PDF Ispis E-mail

24.05.2014.

Njemačka RTV ARD na svom blogu napisala je kako je bh. kompanija Bekto Precisa čudo Goražda koje svojim prozvodima snadbjeva renomirane svjetske proizvođače automobila. Tako ako zavirite ispod haube Ferrarija, Jaguara, Porsche-a nećete vidjeti samo dijelove koji su napravljeni u Stuttgartu ili Halewood-u, nego i one koji su pravljeni u Goraždu u BiH.

Pišu kako se uprkos ratnim dešavanjima koja su zadesila ovaj mali grad ljudi nisu predavali. Naročito ne Redžo Bekto koji je godinama radio u Njemačkoj, a nakon rata je vidio šansu u svojoj državi. Osnovao je prvu privatnu firmu u BiH nakon rata. Sa osam radnika je Bekto Precisa 2005. godine otvorena, danas imaju preko 430 radnika a u planu je posao za još 250.

Više...
 
Čengić: Za izlazak iz krize potrebni su nam lideri PDF Ispis E-mail

25.05.2014.

Direktor Centrotransa i predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Safudin Čengić izjavio je u nedjelju da će uz pomoć međunarodnih faktora i humanitarnih organizacija biti saniran dio šteta nastalih nakon katostrofalnih poplava koje su pogodile BiH.

On je naveo da Udruženje poslodavaca smatra da će u jednom kraćem periodu, uz pomoć međunarodnih faktora i humanitranih organizacija, biti saniran dio šteta, i istakao da je potrebno aktivirati privredne subjekte i pokrenuti proizvodnja.

Više...
 
Predstavljene mogućnosti saradnje i učešća na sajmovima PDF Ispis E-mail

14.05.2014.

SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA CENTRA SKENDERIJA

Copy of IMG_8712

Predstavnici Centra Skenderija Sarajevo danas su posjetili Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Na zajedničkom sastanku sa predstavnicima Vlade i resornih ministarstava, a kojem su prisustvovali i predstavnici Privredne komore i Udruženja poslodavaca BPK-a Goražde, prezentirane su aktivnosti Centra Skenderija na organizaciji različitih sajmova, u okviru kojih se predstavljaju domaći i inostrani privredni potencijali i omogućavaju kontakti koji iniciraju dalji razvoj privrede.

Više...
 
Pauza u BiH se ne uračunava u radno vrijeme PDF Ispis E-mail

13.05.2014.

Pauza u BiH se ne uračunava u radno vrijeme

„Zakonodavstvo Evropske unije i Zakon o radu Federacije Bosne i Hercegovine " tema su okruglog stola koji je u organizaciji Udruženja poslodavaca FBiH (UPBiH), Asocijacije poslodavaca BiH (AP FBiH) i Međunarodne organizacije rada (ILO) održan u Sarajevu. 

Zakon o radu FBiH je komplikovan i njegova je primjena izuzetno nepovoljna za poslodavce zbog toga što sadrži rješenja koja nisu usaglašena s Konvencijama ILO-a, direktivama EU i praksom zemalja EU, ocjena je organizatora današnjeg skupa.

Savjetnica za pravne poslove iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Nataša Novaković prezentirala  je iskustva Hrvatske rekavši  u kontekstu novog zakona o radu u Hrvatskoj da je HUP sada pri kraju pregovora.

- Neke izmjene smo donijeli prije godinu dana u dogovoru sa socijalnim partnerima. Nakon toga počela je druga faza pregovora o interesnim pitanjima i to traje već više od godinu dana. Zakon je trenutno u Saboru između dva saborska čitanja, i do kraja ljeta bi trebao biti donesen - kazala je Novaković.

Više...
 
Okrugli sto: "Zakonodavstvo EU i Zakon o radu FBiH" u Sarajevu PDF Ispis E-mail

12.05.2014.

 

Udruženje poslodavaca FBiH, Asocijacija poslodavaca BiH i Međunarodna organizacija rada (ILO) organizuju Okrugli sto na temu „Zakonodavstvo EU i Zakon o radu Federacije BiH“ koji će se održati 13. maja 2014. godine (utorak) u hotelu „Bosnia“ (ul. Kulovića 9) sa početkom u 10:00 časova.

Okrugli sto je namijenjen menadžerima, predstavnicima realnog sektora, medijima, te drugim institucijama.

Više...
 
<< Početak < « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 » > Kraj >>

Stranica 166 od 197

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36