Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti MINISTAR PRIVREDE BPK GORAŽDE POSJETIO SVOG KOLEGU U KANTONU SARAJEVU
MINISTAR PRIVREDE BPK GORAŽDE POSJETIO SVOG KOLEGU U KANTONU SARAJEVU PDF Ispis E-mail

19.02.2021.

Razgovarano o inteziviranju saradnje između dva ministarstva privrede

Ministar za privredu Bosansko – podrinjskog  kantona Goražde Mensad Arnaut posjetio je juče, 16.02.2021.godine, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, gdje se sastao sa Adnanom  Delićem, ministrom privrede ovog kantona.

Na sastanku je razgovarano o nastavku privredne saradnje između ova dva ministarstva. Osnovni  fokus razgovora bio je na nastavku i implementaciji povoljne kreditne linije  za privredne subjekte s područja našeg kantona putem BBI banke, kroz subvencioniranje dijela kamata.

Ministar za privredu BPK Goražde Mensad  Arnaut zahvalio se ovom prilikom Ministarstvu  privrede i Vladi Kantona Sarajevo na podršci u iznosu od 300.000,00 KM za uspostavu ove kreditne linije, putem koje je, uz učešće dijela sredstava Ministarstva za privredu BPK Goražde, do sada plasirano preko 8.000.000.00 KM povoljnih kreditnih sredstava za privredne subjekte s područja našeg kantona.

On je takođe istakao da je podrška Ministarstva privrede i Vlade Kantona Sarajevo bila od ogromnog značaja za razvoj privrede našeg kantona i glavni pokretač uspostave i implementacije kreditne linije, uz  izražavanje potrebe da se zajednička saradnja i ubuduće nastavi.

Na zajedničkom sastanku zaključeno je da tu saradnju treba intezivirati, a s tim ciljem i organizovati sastanak između delegacija vlada BPK Goražde i Kantona Sarajevo i resornih ministara privrede oba kantona, kako bi se ona konkretizovala .

U nastavku sastanka, razgovarano je i o mogućim projektima s ciljem jačanja privredne saradnje između ova dva kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22