Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti PODSJEĆANJE: Objavljen poziv za dodjelu grantova trening centrima – Novac za obuku radnika iz sektora metala, drveta, tekstila, obuće i IKT-a
PODSJEĆANJE: Objavljen poziv za dodjelu grantova trening centrima – Novac za obuku radnika iz sektora metala, drveta, tekstila, obuće i IKT-a PDF Ispis E-mail

08.03.2021.

Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) poziva sve zainteresovane i kvalifikovane organizacije da dostave svoje projektne prijedloge za podršku putem grantova.

 

Kako se navodi u pozivu, ukupan iznos potencijalnih dodijeljenih sredstava je 75.000 USD, dok je maksimalan broj dodijeljenih ugovora dva.
– WHAM je objavio javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za podršku trening centrima koji rade obuku malih i srednjih preduzeća iz sektora metala, drveta, tekstila i obuće ili IKT-a orijetisanih prema proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranja novih radnih mjesta – dodaje se u pozivu.
Objavljeni javni poziv je fokusiran da finansijski podrži razvoj sektorskih centara za obuku radne snage.
Rok za dostavu grant aplikacija je 12. mart 2021. godine do 18h. Javni poziv će biti zatvoren ranije ako se dodjele svi grantovi.

Za kompletnu dokumentaciju pogledajte na veb stranici www.whambih.org, a sva pitanja o procesu i proceduri prijave pošaljite na mejl Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13