Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home O nama Zašto postati član
Zašto postati član? PDF Ispis E-mail

Zato što ste shvatili značaj i ulogu organizacije poslodavaca i njenu sposobnost da u ime svojih članova sa konkretnim stavovima i zahtjevima prema svojim partnerima ( Vladi i sindikatima) direktno utiče na kreiranje ekonomsko socijalne politike.

Učlanjenjem u Udruženje poslodavaca BPK Goražde, svaki član može :

  • biti izabran za člana organa UPBPK Goražde i ESV-a
  • učestvovati u radu Udruženja aktivno ili pasivno  
  • imati besplatni pravni savjet i inostrane konsultantske pomoći  
  • dobiti informacije o izmjenama zakona iz svih oblasti
  • dobiti pomoć pri apliciranju sredstava iz različitih domaćih i stranih fondova
  • direktno učestvovati u predlaganju novih zakonskih rješenja kao i izmjenama i dopunama postojeće zakonske regulative u oblasti ekonomsko-socijalnih odnosa  
  • direktno uticati na kolektivna pregovaranja i rad ESV, kao i drugih institucija za koje Udruženje imenuje članove, a sve u cilju jačanja poduzetničkih sloboda i zaštite interesa poslodavaca  
  • učestvovati u raznim seminarima i drugim informativnim događajima organizovanim od strane Udruženja za svoje članove

Najznačajniji dio aktivnosti UPBPK Goražde je kontinuirano praćenje i aktivno učešće u izradi Nacrta zakona, Izmjena i dopuna zakona i drugih dokumenta o ekonomsko-socijalnim i pravnim pitanjima koja utiču na biznis. Također treba izdvojiti pokretanje inicijativa i reagovanje na neka neriješena pitanja kod nadležnih institucija (carine, porezne uprave, inspekcijskih službi itd.).

Naravno, to ne bi bilo moguće bez finansijske podrške naših članova jer je članstvo u UPBPK Goražde dobrovoljno i finansiramo se isključivo iz članarina naših članova.

Mi uvijek pratimo probleme i zahtjeve naših članica te zajedno sa njima hitno reagujemo i djelujemo tamo gdje je to potrebno!

Bez poslodavaca i poduzetničke inicijativnosti nema napretka Bosne i Hercegovine. Dobro organizirano Udruženje sa snažnim članicama dobitak je za poslodavce, za privredu i društvo u cjelini. Budite i vi među onima koji su odlučni u pokretanju inicijativa za izgradnju snažne poslovne zajednice.

Postanite članom Udruženja poslodavaca BPK Goražde i direktno učestvujte u kreiranju poslovnog ambijenta!

 

ISKORISTITE SVOJU ŠANSU, PRIDRUŽITE NAM SE !

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17