Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Objavljen poziv za prijavu projekata u oblasti turizma “EU za oporavak biznisa”
Objavljen poziv za prijavu projekata u oblasti turizma “EU za oporavak biznisa” PDF Ispis E-mail

26.07.2021.

Njemačka međunarodna organizacija GIZ objavila je javni poziv za prijavu projekata u oblasti turističkog sektora u okviru projekta “EU za oporavak biznisa” za pomoć preduzetnicima u borbi protiv posljedica izazvanih virusom korona.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 mil EUR, finansiraju ga EU sa 13 miliona i Vlada Njemačke sa 700.000 evra.

Grantovi i tehnička podrška biće dostupni preduzećima i turističkim operaterima da bi osigurali kontinuitet poslovanja, ali i stvaranje inovativnih startapova, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.


Fond od jedan milion evra bespovratnih sredstava i tehničke podrške unutar projekta dostupan je za mjere oporavka turizma.

To su mjere koje se fokusiraju na aktivnosti poput razvoja strategije upravljanja destinacijama, pristupa novim tržištima za preduzetnike u turizmu, razvoja brenda, razvoja akcionih planova održivog turizma, ulaganja u ekološki prihvatljiva rješenja i drugo.


Projekat “EU za oporavak biznisa” podržava mikro, mala i srednja preduzeća u BiH da nastave poslovanje i očuvanje radnih mjesta, a posebno će podržati preduzetnice, mlade i druge ranjive grupe u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog efekta pandemije stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja.

Menadžer projekta Nils Vessel izjavio je u Sarajevu da na poziv do 20. avgusta mogu aplicirati partnerstva koja uključuju do tri partnera, koja će dalje raspodijeliti sredstva krajnjim korisnicima, privatnim preduzećima i destinacijama.

“Visina mogućih odobrenih sredstava je 300.000 KM. Trajanje predloženog projekta ne može biti duže od 12 mjeseci”, naveo je Vessel ističući da se prijava može izvršiti na web stranici EU Delegacije u BiH.  

Prijave je moguće podnijeti online, putem aplikacijskog portala dostupnog na linku: https://eu4business.core-enigma.com/.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13