Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama za razvoj ruralnog turizma
Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama za razvoj ruralnog turizma PDF Ispis E-mail

03.02.2022.

U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje finansira Evropska unija objavljujemo javni poziv vrijedan 3,5 miliona KM za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.

Ko se može prijaviti?

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno dva partnera. Podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće ili obrt koji se bavi pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda, javna ustanova i organizacija koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u BiH, nevladina organizacija (NVO) i udruženje sa iskustvom u vođenju projekata razvoja i promocije turističke ponude.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 KM do 250.000 KM (bez PDV-a).  Za svaki projekat, podnosilac prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova investicije bez PDV-a (tj. minimalno 15% sufinansiranje podnosioca prijave i partnera i 70% finansiranje kroz mjeru podrške od strane Projekata EU4AGRI).

Krajnji rok za podnošenje prijava je 07. mart 2022. godine.

Kako se prijaviti?

Korak 1: Pročitajte dokument Smjernice za podnosioce prijava u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave.

Korak 2: Preuzmite potrebnu dokumentaciju:

Prilog I Obrazac za prijavu
Prilog II Budžet projekta
Prilog III Logički okvir
Prilog IV Plan aktivnosti
Prilog V Formular prihod i rashodi
Prilog VI Pismo namjere za sufinanciranje projekta
Prilog VII Izjava o partnerstvu na projektu
Prilog VIII Lista za provjeru
Prilog IX UN Globalni principi
Prilog X Izjava o povezanim licima
Prilog XI Dobrobiti životinja

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti isključivo putem formulara za pitanja na web stranici projekta https://eu4agri.ba/postavi-pitanje u periodu od 10.01.2022. do 28.02.2022. godine.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15