Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Najave Sarajevo business forum 2022
Sarajevo business forum 2022 PDF Ispis E-mail

25.04.2022.

Registracija učesnika 11. Sarajevo Business Foruma (SBF), koji će se održati 11. i 12. maja u Sarajevu, zvanično je otvorena.

Zainteresirani za učešće na najvećoj poslovno-investicijskoj konferenciji u regionu, mogu se prijaviti on-line putem web stranice https://sarajevobusinessforum.com, te postati dio najznačajnije poslovne priče u regionu.

Sarajevo Business Forum jedanaesti put okuplja najutjecajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, s ciljem prezentiranja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona, odnosno Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Glavna tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je „Nearshoring – perspektiva za region", te će se govoriti o potencijalima za preseljenje proizvodnje evropskih kompanija na područje Jugoistočne Evrope.

Ovogodišnji SBF će 11. i 12. maja 2022. godine u glavnom gradu BiH predstaviti niz investicijskih projekata i poslovnih prilika iz proizvodnje, poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, izgradnje, usluga, turizma i drugih sektora.

Putem on-line platforme, osim registracije za učešće na 11. Sarajevo Business Forumu 2022, moguće je prijaviti i predati investicione projekte, te nominovati kompanije ili pojedince za Sarajevo Business Bridge Awards – tradicionalne SBF nagrade.

Otvaranje novih firmi, zapošljavanje mladih ljudi, razvoj poduzetništva uz ekonomsko uvezivanje regiona sa svijetom, suština su misije Sarajevo Business Foruma.

Nove prilike za umrežavanje i investiranje očekuju i učesnike SBF-a, kojeg pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine organizuje Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te dioničarima BBI banke – Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB) i Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB) i drugim partnerima.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14