Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održan radni sastanak u okviru projekta „Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada“ koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada u BiH.
Održan radni sastanak u okviru projekta „Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada“ koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada u BiH. PDF Ispis E-mail

01.09.2022.

ALDI 01 09 22 2

 

Na sastanku su usaglašeni naredni koraci u okviru projekta „Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada.
 
LPZ BPK Goražde poziva sve zainteresovane kompanije kao i građane da prisustvuju Sajmu zapošljavanja koji će biti održan početkom oktobra i da se upoznaju sa novim trendovima vještina i zanimanjima za kojima postoji potražnja u narednom periodu.
 
Također su izvršene sve neophodne pripremne aktivnosti na započinjanju obuka za potrebe kompanije „TVC“ d.o.o Goražde, a za koju će uskoro biti objavljen Javni poziv.
Uskoro više informacija o Sajmu zapošljavanja i prijavama za obuku.
Radni sastanak je održan u okviru projekta „Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada“ koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada u BiH.
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Goražde je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).
 
ALDI 01 09 22 3
 
Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou.
 
Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).
 
ALDI 01 09 22 1
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11