Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Potpisani ugovori s predstavnicima privrednih subjekata kojima su odobrena finansijska sredstva po Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima
Potpisani ugovori s predstavnicima privrednih subjekata kojima su odobrena finansijska sredstva po Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima PDF Ispis E-mail

07.10.2022.

 

Ministar za privredu BPK Goražde Haris Salković  danas je potpisao ugovore s predstavnicima privrednih subjekata kojima su odobrena finansijska sredstva  po Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima na području BPK Goražde za 2022.godinu, a saglasnost za potpisivanje ovih ugovora dala je Vlada BPK Goražde.

Sredstva za sufinansiranje projekata u iznosu od 192.000,00 KM odobrena su za 71 privredni subjekat, kojim će se na ovaj način omogućiti da dalje razvijaju svoje poslovanje i rade na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i uvjeta za novo upošljavanje.

Prema riječima ministra Salkovića, ukupna vrijednost projekta je 200.000KM, ali dio finansijskih sredstava u iznosu od  od 8.000KM ostavljen je za podršku START UP aplikacijama, uzimajući u obzir da je rok za dostavljanje istih do 14.10.2022.godine.

„ Svi aplikanti  po projektima i zahtjevima  koji su ispunjavali opšte uslove javnog poziva su podržani od strane ministarstva, dakle,  podrška realizaciji projekata pružena je za 35 aplikanata, dok je podrška pružena za 36 zahtjeva.  Iznosi koji su dodijeljeni kreću se u rasponu od 2.000 KM do 15.000 KM, a komisija je nastojala da aplikacije ocjeni adekvatno, pri čemu je data prednost projektima čija implementacija će omogućiti novo upošljavanje“-nakon potpisivanja kazao je ministar za privredu Haris Salković.

U komisiji za vrednovanje aplikacija po prvi put iz Udruženja poslodavaca BPK Goražde su imali svog člana komisije iako su to u više navrata tražili, ovom prilikom naglasila je predsjednica Šejla Bojadžija. Dodala je da se i u budućnosti nada dobroj saradnji sa Vladom i resornim ministarstvom a ona će težiti ka tome da napravi što bolje rezultate.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13