Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 7.redovna sjednica Upravnog odnora Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održana 7.redovna sjednica Upravnog odnora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

01.12.2022.

uo 1 12 2022 3

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 01.12.2022.godine 7. redovnu sjednicu, na kojoj se našlo 11 tačaka dnevnog reda.

Upravni odbor je nakon usvajanja Zapisnika sa predhodne sjednice razmatrao realizaciju odluka i zaključaka sa predhodne sjednice Upravnog odbora.

Razmatrana je i informacija o aktivnostima između dvije sjednice Upravnog odbora.

U nastavku sjednice Upravni odbor je donio odluku da se organizuje manifestacija : „Večer uspješnih poslovnih priča“ 20.12.2022.godine u restoranu „Casablanka“, na kojoj bi se uručila priznanja za najveću ostvarenu dobit u kategoriji velikih, srednjih i malih preduzeća.

To je prilika da Udruženje poslodavaca, Vlada BPK Goražde i Grad Goražde odaju priznanje privrednim subjektima koji daju veliki ekonomski i drugi doprinos.

U nastavku sjednice Upravni odbor je razmatrao rezultate podsticaja za privredu u 2022.godinu i zaključio je da je dobra stvar da je bilo podsticaja za ukupno 75 firmi, ali da treba nastojati da se podsticaj poveća.

Upravni odbor je također razmatrao pregled prijavljenih i odjavljenih osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje, za period januar- oktobar 2022.godine, te se ustanovilo da je 232 više odjavljeno sa evidencije nego što prijavljeno iz radnog odnosa u istom periodu.

uo 1 12 2022

Također, Upravni odbor je primio k zanju informaciju da je donesen Zakon o izmjenama zakona o komunalnim taksama BPK Goražde, te je donio zaključak da se treba organizovati sastanak sa predstavnicima grada Goražde kada je u pitanju donošenje odluke o visini komunalne takse na istaknutu firmu.

Do kraja sjednice upravni odbor je razmatrao informaciju oko novoosnovanih firmi na području BPK Goražde u periodu 2010-2022.godina, te je zaključio da je primjetan značajan broj novih firmi, te puno više od onih koji se gase.

up 1 12 2022 2

 

 

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12