Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 11. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održana 11. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

28.02.2024.

11 SJEDNICA 28.02.2024

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 28.02.2024.godine 11.redovnu sjednicu, na kojoj se našlo 18 tačaka dnevnog reda.

Upravni odbor je nakon usvajanja Zapisnika sa predhodne sjednice razmatrao realizaciju odluka i zaključaka sa predhodne sjednice Upravnog odbora.

Razmatrana je i informacija o aktivnostima između dvije sjednice Upravnog odbora.

U nastavku sjednice Upravni odbor je razmatrao pregled prihoda i rashoda u 2023.godini.

Također, razmatran je pregled prihoda i rashoda manifestacije „Večer uspješnih poslovnih priča 2023“, te zaključeno da su se mogli pokriti svi troškovi nastali u vezi ovog vrlo važnog događaja.

Kako je prema statutu Udruženja poslodavaca BPK Goražde određeno da se izbori u organima upravljanja Udruženja poslodavaca BPK Goražde održavaju svake četiri godine, prema toj obavezi Upravni odbor je da utvrdio datum i dnevni red održavanja izvještajno-izborne skupštine. Utvrđeni datum je 18.04.2024.godine. Također, donesena je odluka o imenovanju kandidaciono-izborne komisije koja će imati zadatak da sačini prijedloge radnih tijela i članova u organima Udruženja poslodavaca BPK Goražde, te da prilikom predlaganja učini napor da se obezbjedi ravnomjerna zastupljenost po osnovu reprezentativnosti i djalatnosti članova, spolna zastupljenost, broj zaposlenih, dosadašnji doprinos u radu Udruženja poslodavaca, te drugi kriteriji.

Razmatrani su i utvrđeni prijedlozi izvještaja o radu Udruženja poslodavaca u 2023 godini, Programa rada za 2024.godinu i Finansijski plana za 2024.godinu.

Također, razmatrana je odluka Vlade BPK Goražde o podsticaju za privredne subjekte sa područja BPK Goražde u 2023.godini, te konstatovano da iznos podsticaja mora biti veći, kao i predložiti neke druge modele i načine podsticaja kao npr.kreditiranje uz subvencioniranje kamate od strane Vlade BPK Goražde.

U nastavku sjednice Upravni odbor je razmatrao Uredbu Vlade FBIH o pomoći od strane poslodavca, te dao određena mišljenja na ovu uredbu.

Upravni odbor je razmatrao i efekte pomoći privredi od Evropske unije za projekte energijske efikasnosti.

Upravni odbor je donio odluku o održavanju seminara prof.Kasima Tatića za privredne subjekte u mjesecu martu 2024.godine, te usvojio završni račun za 2023.godinu.

Do kraja sjednice Upravni odbor je primio k znanju i nformaciju o novoosnovanim privrednim subjektima na području BPK Goražde u 2023.godini, te informaciju o dodjeli na korištenje objekata koji se nalaze u krugu bivše kasarne „ Goražde 1“ određenim privrednim subjektima.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17