Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti U cilju privrednog razvoja, opredjeljenje Vlade BPK Goražde je pružiti podršku investitorima
U cilju privrednog razvoja, opredjeljenje Vlade BPK Goražde je pružiti podršku investitorima PDF Ispis E-mail

10.05.2024.

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov sastao se danas sa predstavnicima kompanije „HMT Galvanika“ d.o.o. Goražde.

Sa vlasnicima ove kompanije čija djelatnost je galvanizacija metalnih proizvoda, Hasanom Tafrom i Muhamedom Hadžiavdićem koji je nadavno postao vlasnik ove kompanije sa udjelom od 30 posto kapitala,  razgovarano je o pokretanju novog pogona proizvodnje u Goraždu, na lokalitetu goraždanskog naselja Zupčići.

„Radi se o jednoj inostrano-domaćoj investiciji odnosno postrojenju kapaciteta čija investicija bi iznosila oko pet miliona KM. Domaći investitor i ja kao strani investitor smo odlučili da postavimo jedno postrojenje za površinsku zaštitu metalnih proizvoda odnosno galvanizaciju po najsavremenijim standardima. Patent je rađen u Njemačkoj i trebao bi da zaživi ovdje u ovoj kompaniji koja je registrovana već od januara mjeseca  ove godine na ovim prostorima. U procesu smo pribavljanja  dozvola, a radit ćemo sigurno po najzahtjevnijim standardima Evropske unije“- kazao je Hadžiavdić. 

U početku bi, prema  njegovim riječima ova kompanija zapošljavala od 10 do 15 radnika, a otvaranjem tržišta, sigurno bi došlo do veće potražnje za radnom snagom.

Za pokretanje ovog vida proizvodnje neophodne su i određene dozvole koje su uglavnom u nadležnosti Federacije BiH, a kako je ovom prilikom kazao premijer Ćulov , Vlada BPK Goražde će u skladu sa svojim mogućnostima pružiti podršku kako bi se te dozvole izdale na vrijeme,  s ciljem obezbijeđenja uslova za privredni razvoj i nova investiranja u naš kanton.   

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11