Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Nikšić sa predstavnicima „UMAREXA“
Nikšić sa predstavnicima „UMAREXA“ PDF Ispis E-mail
 

31.01.2012.

 

 

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić danas je u Vladi primio rukovodioce  njemačke kompanije „UMAREX“, potpredsjednika Martina Wonischa i izvršnog direktora za investicije Johanesa Finkea. Razgovarano je o interesu „UMAREX“-a za kupovinu dionica dioničkog društva „Pobjeda-Sport“ iz Goražda, a sastanku je prisustvovao i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Frašto.

„Umarex“  učestvuje sa 80 procenata u ukupnom prometu „Pobjede-Sport“ i ima namjeru da  kupovinom većinskog paketa njenih dionica dosadašnju saradnju, koja traje 35 godina, podigne na viši nivo. Gosti iz Njemačke su na ovom sastanku izložili svoje planove za razvoj i jačanje goraždanskog proizvođača municije s ciljem podizanja njene konkurentnosti na tržištu , širenje asortimana i otvaranja novih radnih mjesta.U tom su smislu spremni uiložiti  značajan kapital.

Premijer Nikšić dao je uvjerenje da će se postupak oko kupovine dionica „Pobjeda-Sporta“ od strane njemačkog partnera maksimalno ubrzati kako bi se omogućilo ulaganje u ovu kompaniju, te da se na jednoj od narednih sjednica Vlade može očekivati davanje saglasnosti za ovu transakciju u skladu sa zakonom.     

IZVOR:  http://www.fbihvlada.gov.ba/
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12