Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održan sastanak u općini Foča-Ustikolina sa predstavnicima Privredne komore BPK Goražde i Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održan sastanak u općini Foča-Ustikolina sa predstavnicima Privredne komore BPK Goražde i Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

 

02.02.2012

P1010041

 

 

 

 

 

 

 

 

U općini Foča – Ustikolina dana 02.02.2012.godine održan je sastanak između predstavnika općine Foča – Ustikolina, na kome su prisustvovalli načelnik oćine Zijad Kunovac, pomoćnik načelnika s za privredu Nihad Hadžiahmetović i šef organizacione jedinic
e  za urbanizam i prostorno uređenje Redžo Bašić, te predsjednika Privredne komore BPK Goražde Dževada Terovića i sekretara Udruženja poslodavaca BPK Goražde Adnana Bukve.

 

 

Tema sastanka je sagledavanje stanja u privredi u ovoj lokalnoj zajednici,te mogućnost Privredne komore i Udruženja poslodavaca da sa stanovništa svojih kapaciteta pomognu u stvaranju boljeg poslovnog ambijenta, te većeg investiranja i zapošljavanja u ovoj općini.
Načenik općine Zijad Kunovac je istakao da postoji prostora za nova ulaganja, pomenuvši neperspektivnu vojnu imovinu, u koju se uz pomoć nadležnih organa može investirati i otvoriti nova radna mjesta.
Na prijedlog Dževada Terovića, predsjednika Privredne komore donesen je Zaključak da se održi jedan zajednički sastanak sa svim privrednicima i obrtnicima sa prostora općine Foča – Ustikolina, čiji bi organizatori bili: općina Foča – Ustikolina, Privredna komora BPK Goražde, Udruženje poslodavaca BPK Goražde i Obrtnička komora BPK Goražde.
Dogovoreno je da se sastanak održi 16. februara 2012. godine u prostorijama općine sa temom „ kako pomoći privrednicima i obrtnicima u općini Foča – Ustikolina“.
Takođe je zaključeno da se na sastanak pozove ministar za privredu u Vladi BPK Goražde, te direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde.
Na kraju sastanka predstavnici općine su se zahvalili gostima na posjeti što smatraju značajnom u saradnji ove lokalne zajednice i ove dvije institucije.
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12