Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 25.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca
Održana 25.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca PDF Ispis E-mail

08.03.2012.

sastanak_upravnog_odbora_07.03.12

 

 

Upravni odbor je 07.03.2012.godine održao svoju 25.redovnu sjednicu na kojoj se između ostalog raspravljalo o aktivnostima oko održavanja VI izvještajno-izborne skupštine. Utvrđeni su prijedlozi Programa rada Udruženja poslodavaca za 2012.godinu, Izvještaja o radu Upravnog odbora za 2011.godinu, te drugi dokumenti koji su propisani Statutom Udruženja poslodavaca. Dogovoreno je da se Skupština Udruženja poslodavaca održi 22.03.2012.godine.

Upravni odbor je razmatrao studiju „ Analiza opterećenja privrede u BiH“, urađene od strane Udruženja poslodavaca FBiH, u saradnji sa Udruženjem poslodavaca Republike srpske i Brčko Distrikta. Donesen je zaključak da se više pažnje mora posvetiti raznim fiskalnim i parafiskalnim nametima koji opterećuju privredu, koji su navedeni u ovoj studiji, te nastojati da se smanje određeni nameti koji opterećuju privredne subjekte i otežavaju njihovo poslovanje ( takse za šume, turističku zajednicu, vodne naknade i sl.)

 

Upravni odbor je takođe analizirao sastanak „ Unaprijeđenje poslovnog ambijenta“ održan u oragnizaciji Udruženja poslodavaca i Ekonomsko socijalnog vijeća. Sastanak je ocijenjen dobrim uz zaključak da takve sastanke treba održavati češće sa određenim temama.

Na kraju sastanka donesena je odluka da sekretar Udruženja poslodavaca Adnan Bukva putuje na sajam male privrede IHM u Minhen 14.marta 2012.godine.

Sekretar Udruženja poslodavaca

Adnan Bukva

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24