Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti " Hella Bekto industries" : Značajni iskoraci u proizvodnji
" Hella Bekto industries" : Značajni iskoraci u proizvodnji PDF Ispis E-mail

16.04.2012.

 

Firma „Hella Bekto industries“ za nepunu godinu dana od osnivanja, ostvarila je značajne iskorake u proizvodnji led rasvjete. Hella Bekto industries nezaustavljivo širi svoj proizvodni asortiman i mrežu poslovnih partnera te uskoro započinje realizaciju projekta proizvodnje dvije nove svjetiljke na bazi led tehnologije koje osim na domaće izlaze i na evropsko i svjetsko tržište, potvrdio je Nurija Vesnić, direktor Hella Bekto industries.

Podsjetimo da je saradnja jedne od najpoznatijih i najuspješnijih goraždanskih firmi  Bekto Precise i njemačke Helle rezultirala  osnivanjem firme Hella Bekto industries početkom avgusta prošle godine i pokretanjem proizvodnje led rasvjete u Goraždu.

 

Nepunu godinu dana poslije ambicije ove mlade firme već su proširene na Evropu i svijet. A da su za tako kratko vrijeme osposobljeni prihvatiti se velikih poslovnih aranžmana svjedoči i dobijanje iso i fau-de-e (VDE) certifikata o kvalitetu proizvoda koje je potvrdila i preporučila Evropska komisija za rasvjetu. Na temelju tih potvrda uz postojeću paletu proizvoda  u osvajanje evropskog i svjetskog tržišta uskoro kreću uvođenjem dvije nove svjetiljke u proizvodnju.

- Svakako to je jedan u nizu pozitivnih koraka koji se bilježe a mi nastavljamo taj trend, izmedju ostalog predstavili smo  prouzvid na prostoru ex Jugoslavije i Albanije, uradili iso certifikaciju, to je domaći proizvod svijetske klase, uglavnom pozitivni su  rezultati iz programa ulične rasvjete i industrijske rasvjete, kaže Nurija Vesnić, direktor Hella Bekto industries, dodajući da je  Hella Bekto industries za kratko  vrijeme stekla povjerenje poslovnih partnera širom BiH i u svim republikama bivše Jugoslavije, uz nove prooizvode broj klijenata biće proširen.

- Cilje je ostavriti što bolje rezultate i poslovnu saradnju a to će značiti i nova zapošljavanja, dodaje Vesnić.

Godinama je Goražde predstavljano u svijetu kao grad bez perspektive no Hela Bekto industris kao društveno odgovorno preduzeće želi kako ističu pokazati ovaj prostor u drugačijem svjetlu.Nove svjetiljke Hela Bekto Industrie biće  predstavljenee od 16 do 21 aprila na sajmu svjetlosti u Frankfurtu a početkom juna kreće njihova serijska proizvodnja u gradu svjetlosti, Goraždu.

 

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18