Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Objavljena lista dobitnika grant sredstva: Za poticaj poduzetništvu i obrtu 2,7 milijuna KM
Objavljena lista dobitnika grant sredstva: Za poticaj poduzetništvu i obrtu 2,7 milijuna KM PDF Ispis E-mail

15.11.2012.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je preliminarne rezultate javnog natječaja o odabiru korisnika za grant sredstva poticaja poduzetništvu koji iznose oko 2,7 milijuna KM za 2012. godinu.

Sredstva su dodijeljena 13 općina za izgradnju poduzetničke infrastrukture, a 65 učenika koji se obrazuju za tradicionalne i stare zanate. Osim njih, osam inovatora je dobilo ove poticaje, a sredstva su kroz ovaj poziv dodijeljivana i udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama, te kompanijama za uvođenje ISO, HACCP standarda i osiguranje CE znaka. Ove godine je poticano i poduzetništvo žena i mladih, a sredstva su odvojena i za subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite.

Cilj ovih sredstava je, navode iz Ministarstva, dati poticaj lokalnim upravama za izgradnju poduzetničke infrastrukture u cilju stvaranja preduvjeta za razvoj malih i srednjih poduzeća (MSP) i otvaranje novih radnih mjesta, te prostor Federacije učiniti konkurentnim za strana i domaća ulaganja u poduzetništvo u odnosu na zemlje okruženja. Smatraju da će uvođenje ISO, HACCP standarda i CE znaka povećati konkurentnosti malim i srednjim poduzećima (MSP).

Ipak, iako su objavljeni rezultati uz njih nisu navedeni iznosi koji su dodijeljeni pojedinim kompanijama, općinama i pojedincima, kao što je do sada bila praksa. Za konačnu listu odobrenih korisnika morat će se sačekati vrijeme koje je ostavljeno za evenutalne žalbe, navode iz Ministarstva, a isplata poticaja planirana je do kraja godine.

Preliminarne rezultate možete pogledati ovdje.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16