Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Vlada BPK Goražde prihvatila nacrt odluke o specijalnoj pogodbi
Vlada BPK Goražde prihvatila nacrt odluke o specijalnoj pogodbi PDF Ispis E-mail

03.04.2013.

"Bekto Precisa“ u Vitkovićima otvara 60 radnih mjesta

Bekto_Precisa

Vlada BPK Goražde usvojila je nacrt odluke o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje imovinom putem specijalne pogodbe u korist privrednog društva „Bekto Precisa“ i zadužila Ministarstvo privrede da pripremi nacrt ugovora koji će biti upućen Skupštini u daljnju proceduru.

S ciljem proširenja svojih proizvodnih kapaciteta privredno društvo „Bekto Precisa“ uputilo je Vladi ponudu za preuzimanje nekretnina na lokalitetu Industrijske zone Vitkovići, gdje ova kompanija, uz investiciju od 1 250 000 KM, namjerava otvoriti 60 novih radnih mjesta. „Bekto Precisa“ jedan je od pokretača ekonomskog razvoja BPK Goražde i trenutno upošljava 357 radnika.

– Jedna od najznačajnijih stvari iz ovog sporazuma je da je prosječna plata u industriji BPK 630 KM, a da će u „Bekto Precisi“ radnici imati prosječna primanja od 1400 KM. Ova kompanija u Vitkovićima planira izgradnju najsavremenije alatnice gdje će visokostručna radna snaga proizvoditi dijelove za automobilsku i druge grane industrije – kazao nam je ministar privrede BPK Demir Imamović.

U Industrijskoj zoni Vitkovići kompanija „Prevent“ je zaposlila oko 1100 radnika, u toku je izgradnja pogona firme „Emka Bosnia“, a interes za ulaganje, uz „Bekto Precisu“, izrazilo je još nekoliko manjih preduzeća.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14