Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Predstavljene nove mogućnosti poslovne saradnje i razvoja biznisa
Predstavljene nove mogućnosti poslovne saradnje i razvoja biznisa PDF Ispis E-mail

08.04.2013.

BBI Banka

DSC05701

Za goraždanske privrednike i predstavnike lokalne poslovne zajednice u Goraždu je danas u organizaciji BBI VIP Busines Club-a koji djeluje u okviru BBI banke, upriličen poslovni događaj na kojem je bilo govora o novim mogućnostima poslovanja i ostvarivanja poslovne saradnje koja ima za cilj razvoj biznisa i realizaciju novih projekata koji podrazumijevaju nove investicije, pokretanje proizvodnje i novo zapošljavanje.

P

rije prezentacije različitih mogućnosti koje BBI banka nudi u svojim poslovnim aranžmanima, goraždanske privrednike pozdravio je generalni direktor BBI banke Amer Bukvić, a riječi dobrodošlice prisutnima uputio je i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto.

 

- Područje BPK Goražde je u zadnje vrijeme u ekspanziji. Njegove regionalne odlike su takve da možemo reći da se nalazimo u najnerazvijenijem dijelu BiH, u dijelu u kojem se najmanje ulaže. Zahvaljujući ljudima koji nose privredu Bosansko-podrinjskog kantona stanje u našem kantonu nije takvo. Prepoznato je po zapošljavanju, po poduzetništvu i sve većim širenju iz ovih prostora. Namjere koje imamo u narednom periodu jesu da pružimo mogućnost održivog povratka, zapošljavanja i otvaranja firmi u ovom regionu– riječi su premijera Emira Frašta.

bb2

O razvojnim potencijalima BPK Goražde i cijele podrinjske regije učesnicima današnjeg skupa govorio je ministar za privredu u Vladi BPK Goražde Demir Imamović koji je danas predstavio i trenutne aktivnosti te planove kantonalne Vlade kada je u pitanju privredni, ruralni i poljoprivredni razvoj te unaprjeđenje putne infrastrukture. Kako je danas istakao resorni ministar, najbolji dokaz privredne ekspanzije u ovom kantonu jeste konstantni porast izvoza koji je u odnosu na 2002. godinu uvećan pet puta.

Današnji događaj jedan je u nizu događaja koji BBI VIP Business Club organizuje u različitim bh. gradovima s ciljem da na jednom mjestu okupi lokalne razvojne agencije, privredne komore i poduzetničke asocijacije te uspješne kompanije na prostoru koje posjeduju perspektivu za razvoj i realizaciju novih investicija.

bbi-1

gIzvor: www.bpkg.gov.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15