Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Uspjeh za Goražde: Priznanje Najmenadžer i Najkompanija za Unis-Ginex
Uspjeh za Goražde: Priznanje Najmenadžer i Najkompanija za Unis-Ginex PDF Ispis E-mail

21.12.2013.

Novi veliki uspjeh za Goražde i goraždansku privredu i ono na što sa pravom mogu biti ponosni jeste i priznanje koje je  dobila firma Unis Ginex na čelu sa direktorom ove firme Jusufom Hubjerom,  a riječ je o tituli Najmenadžer i Najkompanija  za 2013. godine  koje im je dodijelio stručni žiri odnosno  Nezavisna agencija Evropskog udruženje menadžera i časopisa Euromenager.   Ceremonija dodjele pomenutih priznanja održana je proteklog vikenda u Banja Luci. Priznanje Najmenadžer i Najkompanija dodjeljena su za kontinuran razvoj i izvanredne rezultate poslovanja, te kvalitet rada i usluga. Riječ je o zaista velikom priznanju  kojim je još jednom potvrđen uspjeh firme Unis Ginex iz Goražda. Zahvaljujući ovom priznanju, firma i direktor Hubjer ujedno su nominovani  ispred BiH za najveću regionalnu nagradu  za izbor menadžera jugoistočne i srednje Evrope koja se održava svakog jula u Sarajevu.

Tim povodom načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović sa pomoćnicima upriličio je danas prijem za direktora preduzeća gosp. Jusufa Hubjera kako bi mu čestitao i odao priznanje na ovom  velikom uspjehu.

Načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović je ovom prilikom izjavio da je Goražde jako sretno da smo upriličili  ovaj prijem  i svečanost sa svim pomoćnicima  da kažemo u ime Goražda, u ime Općine, u ime svih građana jedno veliko hvala za sve što čini kompanija Unis - Ginex na čelu  sa Jusufom Hubjerom.

"Oko 500 radnika i  milioni kapisli u idućoj godini, plate  redovne,  izvozi  se u preko 40 zemalja, pa zaista  šta drugo reći nego da je to jedan od najvećih  giganata u Bosni i Hercegovini.  Raduje me  što se kapaciteti proširuju, što su mnogi drugi prepoznali  vrijednosti i sve ovo što ima naša firma Ginex  i što su predloženi već za 2014. godinu ispred Bosne i Hercegovine  kao najmenadžeri iz ove oblasti za jugoistočnu i srednju Evropu. Svakako to je veliki značaj ne samo ove kompanije nego i grada, kantona, Bosne i Hercegovine jer  u sve kontinente izvoze  svoje proizvode i sasvim nam je jasno koliko to znači kao i za  promociju naše općine", kazao je načelnik Ramović, ističući da redovno prate sve aktivnosti koje ima Ginex,  kao i druge privredne subjekte i da su već bili u prilici da pomognu ove godine ovoj industrijskoj zoni.

"Relizovali smo projekat prečistača za otpadne vode kada je u pitanju  Podhranjenski potok  i firme u industrijskoj zoni Pobjeda i u narednom periodu planiramo  pomoći ovoj industrijskoj zoni vezano za  parking jer su to najveći problemi. Zamislite preko hiljadu radnika  koji dolaze na posao u 4 firme u ovoj industrijskoj zoni i znamo koliki je problem parking prostor i s te strane treba da uradimo jedan elaborat zatim projekat i zajedno sa jednim od federalnih ministarstava  i ovim firmama da uradimo jedan od najsavremenijih parkinga kako bi i taj dio grada uredili'', dodao je Ramović.

Svoje zadovoljstvo zbog ovog uspjeha, ali i prijema koji je Općina priredila  nije krio ni gosp. Hubjer koji je kazao: ''Za mene je ovo priznanje  mnogo znači, sasvim jasno zadužuje me  da više radim. Prije toga hoću da se zahvalim radnicima, da nije radnika  ne bi bilo ovog  uspjeha. Što se tiče same firme Ginex je veliki gigant. Godišnje se radi 700 miliona kapisli, a već slijedeće godine planiramo oko milijardu i dvjesto  odnosno do kraja 2015. godine dvije milijarde  kapisli. Mislimo da smo veliki, veliki gigant. Prepoznati smo po kvalitetu , prepoznati smo po ozbiljnosti ugovaranja, po rokovima koje poštujemo''.

Hubjer se zahvalio Načelniku i pomoćnicima na prijemu, te kazao kako Općina pruža značajnu podršku radu ove firme.

Firma Unis - Ginex i u narednoj godini planira proširenje svojih kapaciteta i nova upošljavanja a najavljeni su veliki projekti sa jednom uglednom američkom kompanijom, kojim će doći do novih velikih investicija u ovoj firmi.

Izvor:www.ekapija.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13