Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Bekto Precisa: Za osam godina vrijednost kompanije uvećana za oko 30 puta
Bekto Precisa: Za osam godina vrijednost kompanije uvećana za oko 30 puta PDF Ispis E-mail

21.12.2013.

Nastavljajući tradiciju razvoja porodičnog biznisa u kompaniji koja je lider na poljima proizvodnje visokosofisticiranih alata za brizganje plastike i metala, Bekto Precisa iz godine u godinu posluje sa sve većim uspjehom.

U čemu je “tajna”njihovog poslovanja, te kako je BPK Goražde postao najveći izvoznik u BiH, govori u intervjuu za Poslovne novine Enisa Bekto, direktorica firme  Bekto Precisa.

"Ponosni smo na činjenicu da smo prije osam godina osnovali firmu Bekto Precisa u kojoj je bilo osam uposlenika, a sada ih imamo više od 400. Naš godišnji rast je oko 30 posto unatoč globalnoj ekonomskoj krizi. Vrijednost kompanije je uvećana za oko 30 puta. Fabrika je smještena na 50.000 kvadratnih metara u kojima imamo više od  300 najmodernijih mašina za proizvodnju", kaže Enisa Bekto.

 

Među brojnim projektima koje su uradili u 2013. izdvaja razvoj kućne LED sijalice od 10W i 4W, vodomjera na daljinsko očitavanje potrošnje vode u domaćinstvima i početak gradnje nove fabrike u poslovnoj zoni u Vitkovićima.

 

"Izgradili smo već četiri nove proizvodne hale u Vitkovićima i počeli s proizvodnjom, LED sijalica je spremna za tržište, a serijska proizvodnja vodomjera već je počela. Naša LED sijalica je jedinstven proizvod koji je u potpunosti naš patent. Posebna je po tome što je kompletna od plastike, štedi 80 posto struje, dugovječnija je 133 puta od postojećih, konvencionalnih kućnih sijalica. Vodomjeri na daljinsko očitavanje utroška vode su napravljeni od najboljih materijala, vrhunske preciznosti i njihovi korisnici u svakom trenutku znaju koliko su vode potrošili i koliko treba da plate. Naša nova fabrika u Vitkovićima otvara dodatne mogućnosti proizvodnje postojećih proizvoda iz našeg programa, instaliranje novih tehnologija i proizvoda, kao i dodatno zapošljavanje", kazala je Enisa Bekto.

U izvoznim rezultatima Bosansko-podrinjskog kantona Bekto Precisa učestvuje između 35 i 40 posto. Pored kompanije Bekto Precise tu su još i Hella Bekto Industries, EMKA, Prevent, Ginex i druge manje kompanije koje su, također, uspješne.

Enisa Bekto govoreći o planovima za 2014. godinu kaže da planiraju biti uspješniji bar za 30 posto od 2013. godine.

Izvor:www.ekapija.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10