Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Skupština BPK Goražde sačuvala 60 radnih mjesta
Skupština BPK Goražde sačuvala 60 radnih mjesta PDF Ispis E-mail

09.01.2014.

Donošenjem Odluke o dopuni Odluke o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje imovinom putem specijalne pogodbe i Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Vlade BPK Goražde o davanju saglasnosti za upis prava vlasništva, na 28. sjednici, Skupština BPK Goražde pokazala je odlučnost i ekspeditivnost u stvaranju ambijenta za razvoj i širenje privrede na prostoru BPK, čime je poslala jasnu poruku svim firmama koje imaju namjeru da investiraju na ovom prostoru da će imati njenu maksimalnu podršku.

Jednoglasnim donošenjem navedenih odluka ovo zakonodavno tijelo dozvolilo je privrednom društvu „Bekto Precisa“ da upiše pravo vlasništva na nekretninama označenim kao k.č.3900/6, k.č.3900/17, k.č.3900/42, sve upisane u PL 1529/10, a sve u skladu sa Ugovorom o prenosu prava raspolaganja na nekretninama nakon što je kompanija, prije vremena, ispunila svoje ugovorne obaveze.

Iako je bilo nekih neshvatljivih pokušaja pojedinaca u Vladi BPK da se donošenje ovih odluka prolongira na rok od tri godine, Skupština i Vlada BPK su ipak izvršile svoju ugovornu obavezu i dale saglasnost za prenos vlasništva nad nekretninama Bekto Precise.

Generalna direktorica Enisa Bekto izrazila je zadovoljstvo ovim potezima Skupštine BPK i zahvalila svim poslanicima na zrelosti i razumijevanju jer, kako je istakla, "ova odluka je sačuvala 60 radnih mjesta koja smo mi otvorili nakon prethodno potpisanog ugovora sa Vladom BPK."

Izvor:www.ekapija.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7