Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Udruženje poslodavaca BPK Goražde učestvovalo na seminaru „Kako dograditi grad“ u Užicu od 05.02.-07.02.2014.godine
Udruženje poslodavaca BPK Goražde učestvovalo na seminaru „Kako dograditi grad“ u Užicu od 05.02.-07.02.2014.godine PDF Ispis E-mail

10.02.2014.

IMG_0965

Udruženje poslodavaca BPK Goražde učestvovalo na seminaru „Kako dograditi grad“ u Užicu od 05.02.-07.02.2014.godine u organizaciji Omadinske informativne agencije iz Sarajeva i „Akademike“ iz  Beograda.

Seminar se organizuje u sklopu programa pod nazivom „ Susretanja“ koji ima za cilj povezivanje i prekograničnu saradnju gradova iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Iz Bosne i Hercegovine bili su prisutni predsstavnici lokalne uprave, biznis sektora, nevladinih organizacija iz Bijeljine, Tuzle, Srebrenice, Goražda i Foče, te iz Srbije iz istih sektora iz gradova Požega, Valjevo, Šabac, Užice i Prijepolje.

Nakon uspješne konferencije „Kreativne tenzije“, održane u Tuzli od 31.10. do 02.11.2013. godine u okviru projekta E761 Susretanja, seminar Susretanja ima  za cilj razvoj kapaciteta za angažovanje kreativnih pojedinaca i grupa (posebno mladih).

IMG_0947

Ovaj seminar  omogućio je da se sagledaju trendovi i mogućnosti za razvoj saradnje sa kreativnim sektorom prekogranične saradnje, što doprinosi i lokalnom ekonomskom razvoju. Seminar se bavio i korisnim tehnikama koje  pomažu da se započne proces unapređivanja prakse na lokalnom nivou.

Često se na putu razvoja dobrih ideja nađu najrazličitiji obeshrabrujući faktori od nedostatka resursa, strukturne podrške do nerazumijevanja i loše komunikacije sa zainteresovanim stranama. U toku programa učesnici su se  upoznali sa načinima rješavanja problema na inovativan način, koje se mogu primijeniti kako na ove, tako i na različite druge problemske situacije u životu i u redovnom poslu u lokalnoj samoupravi.

IMG_0960

Kako bi se  podržala u realizacija nekih  ideja od opšte koristi za zajednicu i pojedince u

njoj,  rad se bazirao na slijedećim temama:

- Kako prepoznati praktične razloge za razvoj kreativnog sektora na lokalnom nivou;

- Kako se prepoznaju lokalni kapaciteti;

- Kako razmišljati u problematičnim situacijama – rješavanje problema;

- Kako se nositi sa promjenama

- Kako vješto pregovarati sa različitim sagovornicima i zainteresovanim stranama;

- Kako se vrši uticaj

- Kako koristiti preduzetnički pristup i u javnom sektoru

Seminar je bio kreiran kao niz interaktivnih radionica, u kojima se kreativno radi na konkretnim situacijama u poslu i životu.

IMG_0962

Ispred Udruženja poslodavaca BPK Goražde seminaru je prisustvovao sekretara Udruženja Adnan Bukva, dok su iz Goražda još prisustvovali : Sanid Zirak- pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti u općini Goražde, Ernad Metaj- predsjednik Udruženja „Grad“, te Mubera Čavčić – ispred Centra za Kulturu Goražde.

IMG_0964

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20