Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Saudijski princ posjetio Bekto Precisu: Nastavljeni pregovori o saradnji
Saudijski princ posjetio Bekto Precisu: Nastavljeni pregovori o saradnji PDF Ispis E-mail

12.03.2014.

Princ Saudijske Arabije, Nayef Bin Sultan Saud Al Kabeer  predvodio je visoku delegaciju koja je jučer u popodnevnim satima stigla u posjetu najvećoj kompaniji na ovim prostorima, Bekto Precisi.

Sa vlasnikom kompanije Redžom Bektom i generalnom direktoricom kompanije Enisom Bekto, razgovarano je o saradnji koja bi u konačnici trebala donijeti otvaranje novih radnih mjesta ali i mogućnosti plasiranja proizvoda Bekto Precise na područje Saudijske Arabije, prenosi gorazdeonline.ba.

Riječ je o posljednjem ciklusu pregovora o poslovnoj saradnji i izlasku na tržište Saudijske Arabije, nakon što su čelnici kompanije i delegacija Saudijske Arabije o tome već ragovarali i u ranijem peridu.

"Izuzetna je čast dočekati visoke goste na čelu sa princom Saudijske Arabije  i otvoriti nove mogućnosti poslovne saradnje i  izlaska naših proizvoda i na ovo tržište.Nakon što se završe  svi potrebni pregovori  svakako ćemo dati i više informacija, za sada je najvažnije da pregovori idu odličnim tokom i da  će saradnja biti  uspješna. Naša  kompanija ide naprijed, idemo dalje na osvajanje tržišta  i svakako će to značiti otvaranje i novih pogona i novih radnih mjesta", kazala je Enisa Bekto, generalna direktorica kompanije Bekto Precisa.

 

Visoki gost, princ Saudijske Arabije nakon detaljnog upoznavanja i obilaska pogona kompanije više puta je izrazio oduševljenje onim što je vidio u pogonima kompanije.

"Oduševljen sam. Ovako nešto žele i očekuju i naši građani. Ovo je grad, ovo je nešto što je primjer svim privrednim subjektima i pokazuje koliko je važno imati ovakve poslovne ljude, izuzetne menadžere. Mi  želimo saradnju i želimo da ona bude uspješna i da proizvode odavde imamo i kod nas", izjavio je između ostalog Nayef Bin Sultan Bin Saud Al Kabeer, princ Saudijske Arabije.

Izvor: www.ekapija.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28