Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti MINISTARSTVO ZA PRIVREDU Zaokružen ciklus javnih rasprava o nacrtima zakona o koncesijama, industrijskim zonama i javnim sklijalištima
MINISTARSTVO ZA PRIVREDU Zaokružen ciklus javnih rasprava o nacrtima zakona o koncesijama, industrijskim zonama i javnim sklijalištima PDF Ispis E-mail

06.06.2014.

Copy-of-IMG_9558

U organizaciji Ministarstva za privredu i nadležnih komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona, u Goraždu su danas održane javne rasprave o nacrtima zakona o koncesijama, industrijskim zonama i javnim skijalištima BPK-a.

Kako ističe ministar za privredu Demir Imamović, kad je riječ o Zakonu o koncesijama on je znatno poboljšan u odnosu na važeći zakon iz ove oblasti koji je donesen 2003. godine,  dok su zakoni o industrijskim zonama i javnim skijalištima potpuno novi zakoni koji regulišu pomenute oblasti.

„Mislim da su zakoni bitni i da treba da riješe neke od problema sa kojima se suočavamo, kao i da se na neki način uspostavi sistem pružanja podrške privrednim društvima unutar industrijskih zona na podučju našeg kantona. Sve primjedbe iznesene na  javnim raspravama ćemo razmotriti i nastojat ćemo da uvažimo one koje budu opravdane. Što se tiče Zakona o koncesijama, nama je bitno da on osigura da se ekonomska korist od korištenja koncesija dijeli ravnomjerno i na koncesionara i koncesora. Znači da od prihoda od prirodnih dobara, dobara opće upotrebe, koristi imaju podjednako kako koncesionari, tako i građani koji će indirektno, putem naplate koncesione naknade, imati koristi od te koncesije.“ – istakao je danas ministar za privredu BPK Goražde Demir Imamović.

Današnjim raspravama prethodile su javne rasprave u općinama Foča (FBiH) i Pale (FBiH).

Copy-of-IMG_9552

Izvor:www.bpkg.gov.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20