Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home O nama
Delegacija Vlade Federacije BiH, predvođena Premijerom Ahmedom Hadžipašićem, prisustvovala je 06.05.2005.godine manifestaciji “Privreda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde” PDF Ispis E-mail


Jusuf Hubjer, direktor “Ginex-a” izabran za menadžera 2004. godine

Na početku posjete Goraždu delegacija Vlade Federacije BiH susrela se sa Premijerom BPK-a Goražde mr. Salkom Obhođašem. Na sastanku, kojem su prisustvovali i načelnici općina Goražde i Pale-Prača, razgovarano je o projektima Vlade Federacije koji se realizuju i koji će se realizovati na području ovog kantona.

 

 

 Izgradnja mosta na Osanici i goraždanske zaobilaznice, hidrocentrale na rijeci Drini kod Ustikoline, započeti i planirani projekti Fondacije “Odraz”, te federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, samo su neke od tema o kojima se ovom prilikom razgovaralo. Premijer Federacije BiH, pritom je kazao je kako je prilikom posljednje posjete Goraždu u organizaciji Privredne komore Federacije prije dva mjeseca, već imao priliku da se upozna sa problemima goraždanskih privrednika, ali da je njegov ponovni dolazak znak podrške Vlade Federacije prema naporima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da stvori uslove za ekonomsku neovisnost.

Premijer Hadžipašić sa saradnicima učestvovao je, potom, u radu okruglog stola na temu “Privreda Bosansko-podrinjskog kantona” kojeg je u okviru jednodnevne, istoimene manifestacije organizovalo kantonalno Ministarstvo za privredu. On je ocijenio pozitivnim napore ovdašnjih privrednika,Vlade kantona i općina u njegovom sastavu u jačanju privrednih i ekonomskih potencijala, te obećao dalju pomoć Vlade Federacije u realizaciji njihovih projekata.
Osvrćući se na namjere i razvojne projekte goraždanskih firmi i navodeći primjer ZZ “Agropodrinje” koja želi da na ovom prostoru napravi hladnjaču, a da samo par kilometara od Goražda, u Kopačima, postoje kapaciteti hladnjače, Premijer Hadžipašić ih je podsjetio da pri tom moraju biti realni i otvoreni prema svim mogućnostima. “Buduće ustrojstvo naše zemlje ne vidim ni u kantonima, ni u entitetima, već u ekonomskim jakim regijama – kazao je premijer Hadžipašić.
Neophodnost izgradnje savremene komunikacijske infrastukture, koja će ovaj kanton povezati sa ostalim dijelovima naše zemlje i svijeta, označena je na ovom skupu kao prioritet nad prioritetima, a mogućnost davanja koncesija za izgradnju puta Goražde-Hrenovica i podhranjenskog tunela, kao jedna od boljih mogućnosti za prekid izolovanosti. Vlada Federacije će sufinansirati izgradnju ovog puta, ako do toga dođe, naglašeno je ovom prilikom.

Manifestacija “Privreda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde”, koja je imala za cilj promociju privrednih i prirodnih resursa ovog kantona, te izdvajanje najbitnijih problema sa kojima se susreću goraždanski privrednici, započela je Osnivačkom Skupštinom Udruženja poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na kojoj je za predsjednika Upravnog odbora Udruženja izabran Hasan Tafro, direktor firme “Pobjeda Rudet” iz Goražda.
Nakon pomenutog okruglog stola, izvršeno je proglašenje najuspješnijih firmi i menadžera 2004. godine. U kategoriji trgovine, najuspješnija firma je “Oniprom” iz Goražda, koja je dobila priznanje i za najuspješniju poslovnu ideju. U kategoriji industrije najuspješnija firma je MPI “Mlin” iz Ustikoline dok je u oblasti poljoprivrede ovo priznanje dobila ZZ “Agropodrinje” iz Goražda.
Titula najuspješnijeg menadžera 2004. godine pripala je Jusufu Hubjeru, direktoru goraždanske firme “Ginex

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26