Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Službe za zapošljavanje BPK Goražde i Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Službe za zapošljavanje BPK Goražde i Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

U prostorijama Službe za zapošljavanje BPK Goražde dana 23.09.2010. godine, potpisan je Sporazum o saradnji Službe za zapošljavanje BPK Goražde i Udruženja poslodavaca BPK Goražde.
Ovim Sporazumom unaprijedit će se saradnja između Službe i Udruženja poslodavaca BPK Goražde, a koji je potpisala direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafija Hodo i predsjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde Munevera Ušanović.
Sporazumom je definisano da Služba za zapošljavanje BPK Goražde, poslodavcima, kao korisnicima usluga i partnerima na tržištu rada, obezbijedei informacije o stručnoj spremi, zanimanjima, posebnim znanjima i vještinama nezaposlenih osoba, kao i druge informacije značajne za poslodavce.

 

sporazum_szzbpk-1


 

 

Također, Služba će osigurati i besplatnu ponudu radne snage, posredovanje u zapošljavanju, stručnu i finansijsku pomoć pri zapošljavanju posebnih kategorija nezaposlenih osoba, kroz programe zapošljavanja, korištenje usluga u profesionalnoj selekciji kandidata i oglašavanje radnih mjesta.
Obaveze Udruženja poslodavaca BPK Goražde, u skladu sa Sporazumom, ogledaju se u dostavljanju oglasa/konkursa o slobodnim radnim mjestima, kao i podataka o zaposlenju nezaposlenih osoba Službi za zapošljavanje BPK Goražde
Implementacija Sporazuma trebalo bi da doprinese boljem funkcioniranju tržišta rada, kvalitetnijem praćenju kretanja u oblasti zapošljavanja i promociji funkcije posredovanja u zapošljavanju.

sporazum_szzbpk-2

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14